VIDEO Mierumilovní migranti?! Takto to vyzerá v utečeneckých táboroch

NETKY.SK • 3 August 2015, 14:04 • 2 min
VIDEO Mierumilovní migranti?! Takto to vyzerá v utečeneckých táboroch

LIPSKO – Na internete sa objavilo video, ktoré zachytáva migrantov v utečeneckom tábore v nemeckom Lipsku.

slovakia

left justify in out

Obhajcovia prijímania utečencov o nich hovoria ako o mierumilovných ľuďoch, ktorí utekajú pred otrasnými životnými podmienkami v ich rodných krajinách.

 

Podľa videa, ktoré sa objavilo na internete až tak mierumilovní nie sú. Na záberoch sa ohadzujú plastovým nábytkom, ktorý v táboroch dostali.

 

Bitka sa údajne odohráva medzi utečencami zo Sýrie a Afganistanu.

 

 

Na územie Slovenska vezmeme 100 ľudí a pôjde o kresťanské sýrske rodiny, ktoré si budeme vyberať v Taliansku a Grécku.  To je podľa Fica príspevok Slovenska do rozdelenia 40 000 migrantov, ku ktorému sa zaviazali lídri na summite v Bruseli koncom júna. Na pondelňajšom zasadnutí sa ministri vnútra dohodli na rozdelení 32 256 migrantov v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Minister vnútra Robert Kaliňák očakáva, že prvých 50 migrantov by Slovensko mohli prijať v budúcom roku a druhých 50 migrantov v roku 2017.

 

Podľa Kaliňáka bude musieť týchto 100 migrantov prejsť identifikáciou a bezpečnostnými previerkami. Zároveň by to mali byť migranti, ktorí sú schopní sa integrovať do slovenskej spoločnosti. K tomu im majú pomôcť kresťanské a charitatívne organizácie. 

 

Informácie o utečencoch si prečítate TU!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies