VIDEO Mexiko zažilo veľmi netradičnú svadbu: Starosta sa oženil s krokodílom

NETKY.SK • 6 Júl 2017, 10:19 • 2 min
VIDEO Mexiko zažilo veľmi netradičnú svadbu: Starosta sa oženil s krokodílom

SAN PEDRO HUAMELULA - Starosta malého mexického mesta sa oženil s krokodílou nevestou.

slovakia

left justify in out

Ako každý rok, aj tento sa starosta malého mexického mestečka Victor Aguilar ženil. Nevestou mu bola krokodília samička Princezná.

 

Ide o tradičný rituál pôvodne ešte z 18. storočia, ktorým si obyvatelia pripomínajú legendu o dvoch znepriatelených indiánskych kmeňoch Čontalov a Huavitov, nazývaných aj Mareños. Tieto dva kmene spolu kruto bojovali.

 

Legenda hovorí, že boje skončili až svadbou dcéry náčelníka Huavitov so synom náčelníka Čontalov. Na túto počesť sa stal rituál svadby každoročnou súčasťou osláv sviatku svätého Petra.

 

Krokodíliu nevestu oblečú do bielych šiat a ozdobia ju. Následne ju veľký sprievod nesie celým mestom až kým nepredstúpia pred starostu. Ten musí vyhlásiť, že si ju túži vziať za nevestu. Ako každá správna svadba, aj táto sa končí veľkou hostinou a tancom.

 

Rituál v tejto podobe sa koná už od roku 1789. Mestu by mal priniesť dostatok rýb počas celého roka. Avšak to, prečo princa Čontalov reprezentuje človek a princeznú Huavitov krokodíl už nie je známe. Ľud na tento podstatný detail obradu zrejme zabudol.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona