VIDEO Merkelová povedala malej migrantke, prečo ju musia deportovať

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 08:00 • 2 min
VIDEO Merkelová povedala malej migrantke, prečo ju musia deportovať

BERLÍN – Politici sa častokrát nestretávajú s ľuďmi, ktorých najviac ovplyvňujú ich rozhodnutia. Toto sa nedá povedať o nemeckej kancelárke Angele Merkelovej.

slovakia

left justify in out

Najsilnejšia žena sveta musela do očí povedať malému dievčatku so slzami v očiach, prečo ju musia poslať z krajiny preč.

 

Malá Palestínčanka menom Reem prišla so svojou rodinou do Nemecka pred štyrmi rokmi a teraz im hrozí deportácia. „Mám ciele ako každý iný. Chcem študovať. Je to strašné pozerať sa ako si ostatní užívajú život, zatiaľ čo ja nemôže,“ povedala Reem Merkelovej.

 

Nemecká kancelárka odpovedala takto: „Niekedy je politika veľmi ťažká. Si tu práve predo mnou a si extrémne sympatické dievča. Ale musíš vedieť, že v palestínskych utečenckých táboroch v Libanone sú tisíce a tisíce ďalších, ale keby sme všetkým povedali, aby prišli, tak by sme to nezvládli.“

 

Keď si Merkelová uvedomila, že dievča plače povedala: „Bola si skvelá, viem že to je ťažké.“

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona