VIDEO Melania Trumpová začala samostatnú cestu po Afrike

NETKY.SK • 2 Október 2018, 17:38 • 2 min
VIDEO Melania Trumpová začala samostatnú cestu po Afrike

AKKRA - Prvá dáma Spojených štátov Melania Trumpová pricestovala v utorok do Ghany, kde začala svoju prvú samostatnú zahraničnú cestu. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Lietadlo s manželkou amerického prezidenta Donalda Trumpa pristálo ráno miestneho času na letisku v ghanskom hlavnom meste Akkra, kde ju privítala prvá dáma Ghany Rebecca Akufová-Addová v sprievode tradičných hudobníkov a tanečníkov. Trumpová následne navštívila tamojšiu detskú nemocnicu Ridge Hospital.

 

Trumpová sa na svojej ceste po štyroch afrických krajinách zameria na podporu životných podmienok detí, zdravotnej starostlivosti, vzdelávania, cestovného ruchu a ochrany pamiatok. Z Ghany zamieri do Kene, Malawi a Egypta.

Pred odchodom prvá dáma USA vyhlásila, že sa teší na návštevu "štyroch krásnych a veľmi odlišných afrických krajín".

 

"Zaujíma sa o Afriku, pretože tu ešte nikdy nebola a vie, že každá krajina ponúka jedinečnú históriu a kultúru," uviedla podľa stanice BBC šéfka jej kancelárie pre styk s verejnosťou Stephanie Grishamová.

 

Trump od svojho nástupu do prezidentského úradu v roku 2017 nenavštívil Afriku. Pred odchodom svojej manželky na čierny svetadiel novinárom povedal: "Obaja máme Afriku radi, je veľmi pekná. V mnohých ohľadoch je to najkrajší kút sveta."

 

Trumpov komentár však ostro kontrastuje s jeho skorším vyjadrením, keď na súkromnom stretnutí vo februári údajne povedal, že africkí imigranti prichádzajú zo "špinavých dier". Prezident tento výrok popiera.

 

Africká únia (AÚ) ho obvinila z rasizmu a vyzvala ho, aby sa ospravedlnil. Trump neskôr novinárom vysvetlil: "Ja nie som rasista. Som tá najmenej rasistická osoba, s akou ste kedy robili rozhovor."

 

V auguste prezident rozhneval vládu Juhoafrickej republiky (JAR), keď vyhlásil, že tam dochádza k vysokému počtu vrážd belošských farmárov. V rokoch 2017-2018 bolo v JAR zabitých 47 farmárov, najviac za uplynulé dve desaťročia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies