VIDEO Medvedicu po 30 rokoch prvýkrát pustili z klietky, jej reakcia na slobodu vás dojme k slzám

NETKY.SK • 11 Október 2017, 11:11 • 2 min
VIDEO Medvedicu po 30 rokoch prvýkrát pustili z klietky, jej reakcia na slobodu vás dojme k slzám

Sloboda, pilier života, ktorý ho robí šťastným a plnohodnotným. Na svete chýba mnohým ľuďom, no ešte viac je upieraná zvieratám.

slovakia

left justify in out

Do ZOO v Pensylvánii pred 30 rokmi priviezli mláďa medvedice. Dali jej meno Fifi a tvrdý tréning, aby zabávala divákov, ktorý dostanú chuť pokochať sa exotickými zvieratami v klietkach.

 

Kontroverznú ZOO neskôr zavreli a zotročená Fifi sa dostala do ešte menšej klietky. Tam na nového kupca čakal 10 rokov.

 

Šťastie si ju napokon našlo, aj keď po dlhých dekádach. Ujali sa jej dobrovoľníci z organizácie PETA a previezli ju do prírodnej rezervácie v Colorade. Veterinár skontroloval jej zdravotný stav a následne bola vypustená do obrovského výbehu.

 

Fifi opatrne vykročila z klietky, zdvihla hlavu, prižmúrila oči a ňufáčikom si pričuchla k slobode, vône trávy a horského vetra. 

 

 

Zajatie a vykorisťovanie netrápi len exotické zvieratá. V miniatúrnych klietkach bez denného svetla sú vo veľkochovoch kravy, prasatá či sliepky, ktoré sedia vo vlastných výkaloch. 

 

Niektoré klietky sú tak malé, že sa nich nemôžu ani len otočiť. Celé dni a roky nevidia nič iné len steny svojho väzenia. Toto týranie podporuje každý, kto svojimi peniazmi kupuje živočíšne produkty (mäso, mlieko, syr, vajcia).  

 

img

 

 

 

Riešením pre lepší svet môže byť vegánstvo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies