VIDEO Matka vraha z francúzskeho kostola: Neporodila som diabla!

NETKY.SK • 30 Júl 2016, 11:06 • 2 min
VIDEO Matka vraha z francúzskeho kostola: Neporodila som diabla!

PARÍŽ - V posledných dňoch rezonuje po celom svete prípad z francúzskej Normandie, kde islamistický útok nabral novú úroveň.

slovakia

left justify in out

Zradikalizovaní muži si vybrali za obeť katolíckeho kňaza, ktorého chladnokrvne podrezali.

 

Matka Malika Petitjeana, jedného z vrahov povedala, že by nikdy neverila, že jej syn niečo také urobí. „Je nemožné, aby som porodila diabla," povedala Yamina Petitjean (45), píše potrál Daily Mail. 

 

 

„Cítim strašný smútok, nemôžem uveriť tomu, čo sa deje. Prečo sa to stalo," pýtala sa zúfalá žena. Rovnako sa snažila upokojiť dav mladých ľudí, ktorí sa zhromaždili na verejnom priestranstve v obci Aix Les Bains a vyhrážali sa médiám.

 

Matka s ním poslednýkrát komunikovala v utorok ráno, keď dostala textovú správu: „Neboj sa o mňa, som v poriadku. Ľúbim ťa.”

 

Jeho matku to zobralo, nechcela uveriť, že jej syn je mŕtvy. Jej pripateľ povedal, že Yamina popiera, že jej syn zomrel. Nedokáže prijať to, čo sa stalo. „Stále opakovala, on nie je mŕtvy. Každému je jej ľúto, no nie jej syna," uviedol.

 

 

Susedia vedeli, že chodí pravidelne do mešity v severnej časti mesta, no nikdy by si neboli mysleli, že sa môže radikalizovať. Aktívne sa zapájal aj do susedského života a nikdy o náboženstve nehovoril.

 

„Zaujímal sa o korán, no nikdy nehovoril o šialených myšlienkach Islamského štátu a terorizmu," dodal jeden z jeho priateľov.

 

V izbe našli korán, arabskú šatku a životopis. Sú v ňom uvedené jeho pracovné skúsenosti z doterajších zamestnaní a sú tam napísané i jeho koníčky. Nič nenasvedčovalo, že spácha takýto čin.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies