VIDEO Matka roka: Svojho syna našla medzi demonštrantmi, vytiahla ho a vyfackala

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 12:04 • 2 min
VIDEO Matka roka: Svojho syna našla medzi demonštrantmi, vytiahla ho a vyfackala

BALTIMORE – Americké mesto Baltimore, ktoré sa nachádza v štáte Maryland, je momentálne devastované protestujúcimi po tom, čo polícia zastrelila 25-ročného Freddieho Graya. Smrť mladého muža čiernej pleti vyvolala obrovskú vlnu protestov.

slovakia

left justify in out

Násilné protesty však nie sú po chuti všetkým obyvateľom mesta Baltimore. Rovnaký názor na celú vec má aj jedna matka, ktorá si medzi protestujúcimi našla svojho syna.

 

Mladíka z davu doslova vytiahla za jeho oblečenie a mladíkovi vlepila niekoľkokrát poriadne facky. Mala by dostať cenu „matka roka“. Zásah matky proti synovi sa podaril natočiť na video.

 

 

Nepokoje v Baltimore vyvolala smrť 25-ročného Afroameričana Freddieho Graya, ktorý po zatknutí v problémovej štvrti mesta 12. apríla utrpel pri prevoze do väzby poranenie miechy. Neskôr upadol do kómy a 19. apríla zomrel v nemocnici.

 

Po pondelkovom pohrebe Freddieho Graya vypukli v tomto vyše 600-tisícovom meste, obývanom prevažne Afroameričanmi, najhoršie nepokoje od roku 1968, keď bol zavraždený bojovník za práva Afroameričanov Martin Luther King.

 

Okrem násilných zrážok medzi policajtmi a prevažne mladými černošskými demonštrantmi došlo v noci na utorok aj k rabovaniu obchodov, podpaľovaniu budov a áut.

 

 

V priebehu utorka panoval v Baltimore napriek pretrvávajúcemu napätiu relatívny pokoj, keďže miestne bezpečnostné zložky posilnili tisíce ďalších policajtov a príslušníkov Národnej gardy. Počas noci hliadkovalo v uliciach asi 1000 policajtov a 2000 členov gardy.

 

Od utorka platí v meste nočný zákaz vychádzania, a to od 22.00 h do 5.00 h miestneho času. Na školách bolo zrušené vyučovanie a domáci bejzbalový klub Baltimore Orioles rozhodol, že sa tohtotýždňový zápas odohrá bez účasti verejnosti, čo sa podľa agentúry AP stalo zrejme po prvý raz v 145-ročnej histórii bejzbalu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies