VIDEO Mäsiar rozohnal protestujúcich vegánov svojsky: Toto im urobil!

NETKY.SK • 8 August 2018, 11:32 • 2 min
VIDEO Mäsiar rozohnal protestujúcich vegánov svojsky: Toto im urobil!

Keď nepomohli strážnici, vyriešil to po svojom...

slovakia

left justify in out

Vegáni sa v spoločnosti hlásia o slovo čoraz výraznejšie. Nesúhlasia totiž s priemyselným a nešetrným chovom zvierat, ktoré slúžia na masovú produkciu mäsa a ostatných živočíšnych produktov. Svoju časť pravdy, samozrejme, majú. Podmienky v chovoch nie sú také, aké by mali byť. No ani ich spôsob protestu často nepatrí k tým najtolerantnejším. Francúzski mäsiari dokonca museli požiadať vládu o pomoc, pretože skupiny vegánov devastovali ich prevádzky alebo sa im dokonca vyhrážali.

 

K protestu alternatívne zmýšľajúcich ľudí a ochrancov zvierat došlo aj v Anglicku v meste Leeds na jednom z tamojších trhovísk. Tu sa zhromaždila skupina vegánov na protest proti predaju a konzumácii mäsa. Predajcovia s tým, pochopiteľne, stotožnení neboli, preto čoskoro došlo k slovnej potýčke. Mäsiari dokonca zavolali na pomoc strážnikov. Situácia sa však vyostrila, a tak jednému z predavačov praskli nervy, vzal do rúk dva veľké kusy surového mäsa a rozbehol sa s nimi v ústrety vegánom. Svedkovia uviedli, že jednému z nich toto mäso chcel dokonca napchať do úst.

 

 

Incident sa skončil až privolaním polície, pretože tu došlo k vyhrážkam, ale aj poškodeniu majetku.

 

Do svedomia by si však v tomto prípade mali vstúpiť obe skupiny ľudí. Mäsiari a chovatelia by mali porozmýšľať o prirodzenejšom a šetrnejšom chove zvierat a vegáni by si naopak mali uvedomiť, že konzumácia mäsa je človeku prirodzená tisícky rokov a je súčasťou národnej gastronómie väčšiny krajín vo svete. Ak s tým nesúhlasia, sami ho jesť nemusia, no nemali by svojimi radikálnymi postojmi ohrozovať tých, ktorí takéto názory nezdieľajú.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona