VIDEO Masaker v Turecku: Atentátnik z Islamského štátu zabil najmenej 27 ľudí a takmer 100 zranil

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 16:19 • 2 min
VIDEO Masaker v Turecku: Atentátnik z Islamského štátu zabil najmenej 27 ľudí a takmer 100 zranil

SURUČ - Najmenej 27 mŕtvych a takmer 100 zranených si vyžiadal dnes výbuch v tureckom meste Suruč v blízkosti hraníc so Sýriou. Podľa tureckého ministerstva vnútra išlo o teroristický útok, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

K výbuchu došlo pred kultúrnym centrom mesta Suruč, ktoré leží desať kilometrov od sýrskych hraníc.

 

Miestne úrady nevylúčili, že išlo o samovražedný bombový útok, uviedla predstaviteľka prokurdskej Ľudovodemokratickej strany (HDP) Pervin Buldanová.

 

K výbuchu podľa nej došlo v čase, keď sa v kultúrnom centre zišla turecká a kurdská mládež, a to pred plánovaným výletom do sýrskeho mesta Kobané, ktoré v júni ovládli kurdskí bojovníci po bojoch s militantmi z organizácie Islamský štát.

 

 

Z útoku podozrievajú Islamský štát

Predbežné dôkazy naznačujú, že v tureckom meste Suruč sa dnes odohral samovražedný útok zo strany organizácie Islamský štát (IS), uviedli pre agentúru Reuters dvaja nemenovaní tureckí predstavitelia.

 

"Počiatočné dôkazy naznačujú, že to bol samovražedný útok Islamského štátu," povedal jeden z nemenovaných tureckých predstaviteľov.

 

Upozornenie: Video a fotografie nie sú vhodné pre mladistvých a ľudí so slabšou povahou!

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies