VIDEO Masaker sýrskej armády: Zbombardovali utečenecký tábor!

NETKY.SK • 30 Október 2014, 08:15 • 2 min
VIDEO Masaker sýrskej armády: Zbombardovali utečenecký tábor!

BEJRÚT - Sýrska armáda bombardovala v stredu stanový tábor pre utečencov v severnej provincii Idlíb, pričom na útok použila helikoptéry, ktoré zhadzovali kazetové bomby.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa svedkov bombardovanie zanechalo mnoho mŕtvych vrátane žien a detí, presný počet však nie je známy. Jeden z utečencov tvrdí, že o život prišlo asi 75 osôb. Organizácia na monitorovanie ľudských práv uviedla, že v tábore Abidín zahynulo najmenej desať ľudí. "Bol to masaker utečencov," povedal mužský hlas na videonahrávke, ktorú zverejnili na YouTube. Zábery ukazujú mŕtve, spálené telá a horiace stany.

Sýrske štátne médiá útok na utečenecký tábor nespomenuli. Používanie kazetových bômb ako aj útoky na obývané časti sú v rozpore s medzinárodným právom. Spojené štáty už vyjadrili pobúrenie nad správami o útoku na utečencov, potvrdiť ho však nemohli.

 

Video nie je vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies