VIDEO Maroko stavia technologický gigant, ktorý zamestná 100-tisíc ľudí

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 17:00 • 2 min
VIDEO Maroko stavia technologický gigant, ktorý zamestná 100-tisíc ľudí

TANGER - Maroko pri meste Tanger začalo výstavbu priemyselného a technologického centra, ktoré má vytvoriť 100-tisíc nových pracovných miest. Projekt v hodnote 10 miliárd dolárov (9,3 miliardy eur) bude financovať čínska Haiti Group, marocká vláda a banka BMCE.

slovakia

left justify in out

Marocký minister priemyslu, obchodu, investícií a digitálnej ekonomiky Muláj Hafiz Alam informoval, že centrum vybudované na dvoch tisícoch hektároch poskytne prácu 100-tisícim ľudí a bývanie pre 300-tisíc obyvateľov. Podľa najaktuálnejších informácií by mal park stáť a fungovať do desiatich rokov.

 

Priemyselné mesto má tvoriť niekoľko priemyselných zón, kde sa budú vyrábať lietadlá, autá. V projekte chcú zahrnúť aj hospodárenie s obnoviteľnými zdrojmi energie.

 

 

Alamí očakáva, že projekt pritiahne investície od vyše 200 nadnárodných spoločností.

 

Marocký kráľ Muhammad VI. na návšteve v Číne podpísal množstvo dohôd. Čínske firmy sú v Maghrebe aktívne najmä v Alžírsku, v Maroku sú zapojené do radu projektov infraštruktúry, uviedla agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies