VIDEO Maroko sa vzbúrilo pre uväzneného aktivistu, po zrážkach demonštrantov s políciou hospitalizovali desiatky civilistov

NETKY.SK • 27 Jún 2017, 19:32 • 2 min
VIDEO Maroko sa vzbúrilo pre uväzneného aktivistu, po zrážkach demonštrantov s políciou hospitalizovali desiatky civilistov

RABAT - Desiatky ľudí utrpeli zranenia pri výtržnostiach, ku ktorým došlo počas demonštrácie za prepustenie prominentného aktivistu v meste al-Husajma na severe Maroka.

slovakia

left justify in out

Skupina maskovaných mužov tu v pondelok hádzala kamene na príslušníkov bezpečnostných zložiek, ktorí reagovali použitím slzotvorného plynu a bitím demonštrantov.

 

Ako ďalej vyplýva z informácie novín al-Jawm 24, najmenej 40 ľudí vrátane detí previezli s problémami s dýchaním do nemocníc.

 

Za protestnou akciou bolo hnutie al-Hirák aš-Šaabí, ktoré chcelo dosiahnuť prepustenie svojho uväzneného zakladateľa Násira Zafzáfího na slobodu.

 

Rovnaký subjekt organizoval v uplynulých mesiacoch demonštrácie proti miere nezamestnanosti v krajine a korupcii vo vládnych kruhoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies