VIDEO Markíza to prehnala: Lekár ordinoval napriek ťažkým bolestiam, redaktor ho obvinil, že je opitý

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 11:26 • 2 min
VIDEO Markíza to prehnala: Lekár ordinoval napriek ťažkým bolestiam, redaktor ho obvinil, že je opitý

BRATISLAVA – Televízia Markíza zohrala veľmi výraznú úlohu pri odhaľovaní korupcie v zdravotníctve. Políciu dala do pohybu najmä reportáž s lekárom Petrom Liptákom. Tentoraz to však televíza prehnala.

slovakia

left justify in out

V utorok odvysielali reportáž s názvom „Zvláštne správanie lekára pod Tatrami!“, kde moderátor nepriamo obvinil lekára (70), že ordinuje opitý.

 

"Je opitý doktor. Ľudia sú tam vážne chorí a nevládze stáť na nohách,“ takto začala reportáž Mareka Vnečáka. „Niektorí pacienti mali pocit, že bol pod vplyvom alkoholu, a tvrdili, že namiesto neho ordinuje sestrička,“ pokračoval v reportáži redaktor Vnečák, ktorý na doktora dokonca zavolal políciu.

 

Príslušníci policajného zboru dali lekárovi fúkať a potvrdilo sa to, čo po celý čas hovoril. V dychu nemal ani stopy po alkohole.

 

Z tvrdých obvinení, smutný záver

Namiesto alkoholu lekár znáša denno denne ukrutné bolesti. „Hovorí, že cukrovku nemá. Prekonal infarkt, menili mu bedrový kĺb a do toho niekoľko operácií nohy a ruky. Vraj ho každý deň trápia silné bolesti,“ povedal moderátor, ktorý lekárovi vyčítal, aby radšej ostal doma. Lekár mu však so smútkom v hlase odpovedal, že by rád ostal doma, keď namiesto neho nájde náhradu.

 

 

 

 

Po odvysielaní tejto reportáže sa na televíziu a redaktora Vnenčáka strhla lavína kritiky, kvôli nie veľmi vyberanému spôsobu, akým bola celá reportáž natočená.

 

Zareagovala aj televízia. “Rozhodli sme sa stanoviť prísnejšie pravidlá kontroly v rámci redakčných procesov,” povedala hovorkyňa televízie Markíza Tatiana Tóthová.

 

Markíza odvysielala reportáž o lekárovi aj v stredu, tá už bola upravená.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies