VIDEO Mark Ronson zverejnil novú verziu hitu Uptown Funk

NETKY.SK • 20 Január 2016, 15:39 • 2 min
VIDEO Mark Ronson zverejnil novú verziu hitu Uptown Funk

londýn - Anglický dídžej a producent Mark Ronson zverejnil novú verziu hitu Uptown Funk, ktorý pôvodne nahral s Brunom Marsom. Štyridsaťročný skladateľ si pre novinku vybral šesticu v zložení Anna Shields (spev), Blair Crichton (gitara), John Atkins (ukulele), The Ayoub Sisters (violončelo a husle) a Ross Campbell (gitara). Urobil tak po tom, ako videl a počul ich vlastné prerábky spomínanej skladby na internete.

slovakia

left justify in out

Novú verziu nahrali v londýnskom štúdiu Abbey Road, pričom najprv nevedeli, že budú pracovať aj so samotným Ronsonom. Mysleli si, že pieseň použijú v dokumente o známom producentovi. "Bolo úžasné dať dokopy šesť jedinečných talentov a produkovať novú coververziu mojej skladby. Je pre mňa veľká česť, že takto talentovaní ľudia sa zaujímajú o moju tvorbu a práca s nimi sa mi skutočne páčila. Podelili sa o naozaj dobrú energiu a vytvorili sme tak niečo špeciálne. Po prvý raz som produkoval prerábku jednej z mojich piesní a naozaj som si to užil," vyjadril sa Ronson.

 

 

Uptown Funk je prvým singlom z producentovho štvrtého albumu Uptown Special (2015). Skladba dobyla niekoľko singlových rebríčkov vrátane amerického Billboardu Hot 100 a UK Chartu. V súčasnosti sa uchádza o dve ceny Grammy, vlani získala BRIT Award v kategórii Britský singel.

 

Mark Ronson začínal ako dídžej v New Yorku. V roku 2003 vydal debutový album Here Comes The Fuzz, po ktorom nasledovali nahrávky Version (2007), Record Collection (2010) a spomínaná Uptown Special. Na konte má tri ceny Grammy, pričom všetky získal v roku 2008. Vyslúžil si ich ako Producent roka a tiež za produkciu albumu Back To Black (2006) speváčky Amy Winehouse a skladby Rehab, ktorá pochádza z tejto štúdiovky. Okrem toho získal tiež dve BRIT Awards. Počas kariéry spolupracoval aj s mnohými ďalšími interpretmi, akými sú Sean Paul, Macy Gray, Christina Aguilera, Robbie Williams, Adele, Duran Duran či Paul McCartney.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies