VIDEO Mark Higgins prekonal svoj rekord na Isle of Man

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 10:40 • 2 min
VIDEO Mark Higgins prekonal svoj rekord na Isle of Man

ISLE OF MAN – Britský jazdec Mark Higgins prekonal svoj vlastný rekord na najnebezpečnejšom mestskom okruhu na svete. Na slávnom motorkárskom Tourist Trophy zajazdil na svojom Subaru Impreza WRX STi len o dve minúty pomalší čas ako najrýchlejší motocykel v histórii podujatia.

slovakia

left justify in out

Britský šampión v rally, Mark Higgins, je už tradične súčasťou výlučne motorkárskych pretekov Tourist Trophy na ostrove Man medzi severným Anglickom a Severným Írskom. Každoročné slávne preteky Tourist Trophy sa jazdia od roku 1907 a patria k najnebezpečnejším motoristickým podujatiam na svete. Svedčí o tom viac ako 240 obetí v histórii rôznych podujatí na trati.

 

Aktuálny rekord trate dlhej 59,5km drží Bruce Anstey na motocykli Honda CBR 1000 RR a jeho hodnota je 17 minút a 6,682 sekundy. Tento čas znamená, že víťazný motocykel dosahoval priemernú rýchlosť neuveriteľných 213 km/h! Pri pohľade na záludnosti mestsko-vidieckej trate plnej zákrut, betónových múrov, stĺpov, prevýšení a iných prekážok ide o dych vyrážajúce čísla.

 

Isle of Man Tourist Trophy je určená výlučne pre motocykle a sajdkáry, avšak Mark Higgins ako skúsený pilot rally dostal výnimku a preto mohol spolu so svojím tímom a automobilkou Subaru (ako sponzorom akcie) opäť po roku 2011 zajazdiť meraný čas. Hodnota nového rekordu automobilu je 19 minút a 16 sekúnd pri priemernej rýchlosti závratných 189,11 km/h. V najrýchlejších pasážach dosahoval Mark rýchlosť až 257 km/h a jeho Subaru bolo v takmer sériovom stave (okrem bezpečnostnej výbavy a upraveného podvozku).

 

Pozrite si ako také „Subaru TT Challenge 2014“ vyzerá priamo v akcii.

 

 

Neprehliadnite ani on-boardové zábery z roku 2011, kde Mark Higgins bravúrne zvládol takmer fatálnu krízovú situáciu. S patričným „britským“ kľudom danú situáciu okomentoval ako „jeden z najväčších momentov vo svojom živote“.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies