VIDEO Marek Marco Rajt nahral album Master Of Violin

NETKY.SK • 27 Máj 2016, 13:21 • 2 min
VIDEO Marek Marco Rajt nahral album Master Of Violin

BRATISLAVA - Slovenský huslista Marek Marco Rajt ukončil nahrávanie svojho druhého sólového albumu s názvom Master Of Violin. Novinka, ktorá by sa mala dostať do predaja budúci týždeň, je podľa Rajta trochu iná ako jeho doterajšia tvorba.

slovakia

left justify in out

Trinásťskladbová nahrávka je totiž plná rockových a popových hitov v husľovom prevedení, pričom nechýbajú piesne od interpretov ako Metallica, Bon Jovi, Queen či Avicii.


"Album sa líši hlavne žánrom. Skladby sú moderné, nabité pozitívnou energiou, vhodné pre každú vekovú kategóriu. Vznikol viac-menej nečakane, len tak som si chcel nahrať jednu až dve skladby u producenta. Z dvoch bolo zrazu trinásť a bola by fakt škoda, keby ostali len v mojom počítači. Všetky skladby na albume sa mi samozrejme páčia, ale najradšej mám Waiting For Love od Aviciiho. Je síce iná ako väčšina skladieb, ktoré hrám, ale na husle sa perfektne hodí, je živá a má v sebe úžasný temperament," uviedol rodák z Bratislavy. Ako tiež prezradil, uprednostňuje rock, ale nebráni sa aj iným žánrom.

"V súčasnej dobe ma oslovilo viacero popových skladieb. Každá skladba ma musí zaujať niečím výnimočným, po prvom počutí mi musí znieť v hlave ešte niekoľko dní. Milujem hudbu, ktorá ma napĺňa a vyžaruje z nej život," dodal.


Marek Marco Rajt pochádza z hudobníckej rodiny, jeho otec vyučoval hru na viacerých nástrojoch a k hudbe ho viedol od detstva. Ako osemročný zvládol náročné skladby ako Let čmeliaka od Nikolaja Andrejeviča Rimskij-Korsakova.

 

Absolvoval štúdium na konzervatóriu v Žiline. Debutoval vlani v marci štúdiovým albumom Pop-Rock-Classic.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona