VIDEO Manchester City vyrovnal 13. výhrou v sérii rekord Chelsea a Arsenalu

NETKY.SK • 4 December 2017, 11:30 • 2 min
VIDEO Manchester City vyrovnal 13. výhrou v sérii rekord Chelsea a Arsenalu

LONDÝN - Futbalisti Manchestru City vyhrali v anglickej lige trinásty zápas za sebou. Vyrovnali rekord londýnskej Chelsea z minulej sezóny, resp. Arsenalu Londýn z ročníka 2001/2002. V nedeľňajšom stretnutí 15. kola o ich domácom víťazstve 2:1 nad West Hamom United rozhodol v 83. minúte David Silva.

slovakia

left justify in out

"Citizens" majú na čele tabuľky osembodový náskok pred mestským rivalom United, ktorý v sobotu vyplienil Emirates Stadium a vyhral nad Arsenalom 3:1. Hoci "kladivári" išli do vedenia krátko pred koncom prvého polčasu po zásahu Angela Ogbonnu, v druhom polčase domáci po góloch Nicolasa Otamendiho (57. min.) a Silvu otočili priebeh.

 

"Bolo to ťažké. Mužstvá, ktoré sem prídu, hrajú so všetkými hráčmi pod loptou. Nemajú záujem o nič iné, iba tu zaparkovať autobus. Našťastie však máme hráčov ako David Silva, takže vieme, že keď budeme hrať našu hru, šance prídu. Vieme, že musíme hrať trpezlivo," uviedol stredopoliar City Fabian Delpha.

 

West Ham je v Premier League predposledný s 10 bodmi. Podal však dobrý výkon a na Etihad Stadium to nevyzeralo, že hrá líder s 19. tímom tabuľky. Brankár londýnskeho mužstva Adrian bol smutný, že hosťom napriek výkonu zostali prázdne ruky: "V konečnom účtovaní je to prehra, nezískali sme body, takže nemôžem byť spokojný. Bodka. Spôsobili sme im však problémy, dobre sme bránili a mali sme nebezpečné protiútoky. Mali sme šancu aj vyrovnať na 2:2, ale nepodarilo sa."

 

Tréner City Pep Guardiola sa vyjadril aj k absencii Paula Pogbu v nadchádzajúcom víkendovom derby, keďže hráč United dostal v súboji s "Gunners" červenú kartu za pristúpenie protihráča Hectora Bellerina. Hrozí mu až trojzápasová stopka. "Bol by som oveľa radšej, keby Paul mohol hrať. Rád by som čelil súperovi, ktorý má k dispozícii najlepších hráčov, aby som videl, či ho dokážeme zdolať."

 

Pogba ešte v predzápasovom rozhovore uviedol, že by privítal, "ak by sa (City) zranili viacerí kľúčoví hráči", ale Guardiola to nechcel riešiť a povedal, že to považuje za nedorozumenie: "Toto povedal? Myslím si, že to bude zlá interpretácia. Určite som si istý, že nechce, aby sa ostatní hráči zranili."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona