VIDEO Manažéri Air France ohlásili prepúšťanie: Museli utekať pred rozhnevanými zamestnancami

NETKY.SK • 6 Október 2015, 10:45 • 2 min
VIDEO Manažéri Air France ohlásili prepúšťanie: Museli utekať pred rozhnevanými zamestnancami

PARÍŽ - Odborári protestujúci proti navrhovanému prepúšťaniu vo francúzskej leteckej spoločnosti Air France obsadili počas včerajšieho rokovania o tejto záležitosti jej centrálu, kde obkľúčili dvoch manažérov a strhali z nich košele. Napadnutí sa uchýlili pod policajnú ochranu, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Fotoreportér AP videl približne stovku ľudí vtrhnúť do budovy riaditeľstva Air France po tom, ako vylomili vstupné dvere. Krátko na to z nej ušli dvaja vysokopostavení manažéri, jeden s holým hrudníkom a druhý v roztrhanom obleku a košeli.

 

Výkonný riaditeľ Air France-KLM, Alexandre de Juniac, v piatok oznámil, že spoločnosť bude musieť znížiť počty pracovných miest po tom, ako sa jej nepodarilo dohodnúť s pilotmi. Francúzske médiá s odvolaním sa na odbory dnes uviedli, že firma chce zrušiť 2900 pracovných miest.

 

De Juniac povedal, že spoločnosť utrpela straty v dôsledku rozmachu nízkonákladových leteckých spoločností v Európe a leteckých spoločností Spojených arabských emirátov na dlhých trasách. Na dnešnom stretnutí plánovali doriešiť podrobnosti týchto škrtov, povedal vo vysielaní rádia Europe 1.

 

Jeden z účastníkov dnešného incidentu, odborár Yves Porte agentúre AP povedal, že Air France nemôže súťažiť s leteckými spoločnosťami krajín Perzského zálivu, ktoré majú nízke ceny paliva a dostávajú vládne dotácie.

 

Dnešný incident v Air France bol nezvyčajne násilný aj na Francúzsko, kde odborári riešia bežne pracovné vzťahy bez servítok, dokonca už držali manažérov podniku ako rukojemníkov. Air France oznámila, že podá žalobu pre napadnutie.

 

Francúzsky minister dopravy Alain Vidalies označil násilnosti za "neprijateľné" a vyhlásil, že páchatelia musia byť potrestaní.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies