VIDEO Mamičky, chceli by ste si popestovať svoje bábätko, hoci sa ešte nenarodilo? Istá ruská spoločnosť vám to umožní!

NETKY.SK • 19 Marec 2018, 12:50 • 2 min
VIDEO Mamičky, chceli by ste si popestovať svoje bábätko, hoci sa ešte nenarodilo? Istá ruská spoločnosť vám to umožní!

Zoznámiť sa so svojim bábätkom môžete ešte pred tým, než sa narodí.

slovakia

left justify in out

Takmer každá tehotná žena sa nemôže dočkať momentu, kedy prvýkrát uvidí svoje dieťatko. Teší sa na prvý ultrazvuk, prvú 3 D fotografiu a, samozrejme, najmä na to, ako ho konečne bude držať v náručí.  Istá ruská spoločnosť hlasy budúcich mamičiek vyslyšala a vymyslela špeciálnu metódu, vďaka ktorej si žena svoje dieťa bude môcť popestovať ešte pred tým, ako sa reálne narodí.

 

Táto spoločnosť využila najnovšie technológie a pomocou fotografii z ultrazvuku a 3 D tlačiarne dokáže vytvoriť reálny „model“ bábätka nachádzajúceho sa v maternici. Vedúci firmy Ivan Gridin uviedol, že k takémuto nápadu ho inšpirovala známa, ktorá sa počas tehotenstva napriek pravidelným kontrolám obávala o zdravie svojho dieťatka. Vtedy mu napadlo vytvoriť podobu plodu na základe fotografii, aby svojho potomka mohla vidieť ešte pred tým, ako sa narodí a tým sa ubezpečiť, že je všetko v poriadku.

 

Nápad s 3 D tlačou sa medzi ženami v očakávaní mimoriadne ujal. Zozačiatku ponúkali len plastové modely, tie neskôr kvôli dopytu obohatili o vzácne kovy ako zlato a striebro.

 

Hoci by sa mohlo zdať, že daná metóda je určená len pre nedočkavé mamičky, nie je to celkom pravda. Jej prínos ocenili aj lekári, pretože sa zameriava aj na najmenšie detaily plodu, vďaka čomu je možné jednoduchšie odhaliť prípadné vrodené vady.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies