VIDEO Malijčan sa stal hrdinom! Zachránil dieťa visiace z balkóna v Paríži

NETKY.SK • 28 Máj 2018, 06:44 • 2 min
VIDEO Malijčan sa stal hrdinom! Zachránil dieťa visiace z balkóna v Paríži

PARÍŽ - Starostka Paríža Anne Hidalgová vyzdvihla v nedeľu hrdinstvo malijského imigranta, ktorý vyliezol po priečelí obytnej budovy, aby zachránil dieťa visiace z balkóna na štvrtom poschodí.

slovakia

left justify in out

Mesto podľa nej podporí mladého muža v snahe usadiť sa vo Francúzsku.

 

Videonahrávka toho, ako sa Mamoudou Gassama rýchlo vyšplhal až k dieťaťu pred zrakom vyľakaných ľudí sledujúcich záchranu, sa rýchlo rozšírila na sociálnych médiách. Ľudia označili 22-ročného muža za skutočného "pavúčieho muža".

 

Gassamu dokonca pozvali do Elyzejského paláca na stretnutie s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom v pondelok dopoludnia, uviedol predstaviteľ prezidentskej kancelárie.

 

Hidalgová na sociálnej sieti napísala, že s Gassamom hovorila telefonicky, aby mu poďakovala. Mladý muž jej povedal, že prišiel do Francúzska z Mali pred niekoľkými mesiacmi a želá si v krajine zostať.

 

Dramatická situácia sa odohrala v sobotu večer na ulici v severnej časti francúzskej metropoly. Miestni predstavitelia podľa médií uviedli, že rodičia dieťaťa neboli v tom čase doma. Otca už vypočuli policajti pre podozrenie, že ho nechal bez dozoru, matka bola zjavne mimo Paríža.

 

Gassama kráčal okolo, keď videl ľudí zhromaždených pred budovou, a nezaváhal. "Urobil som to, pretože to bolo dieťa," citoval ho denník. "Liezol som (...) Vďakabohu som ho zachránil."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies