VIDEO Madrid sa topí pri štrajku smetiarov v odpadoch

NETKY.SK • 16 November 2013, 13:48 • 2 min
VIDEO Madrid sa topí pri štrajku smetiarov v odpadoch

MADRID - Súčasný konflikt sa tak stal doslova najviditeľnejším prejavom päť rokov trvajúcej ekonomickej a finančnej krízy v Španielsku, ktorá prinútila výdavky na verejné služby.

slovakia

left justify in out

Pracovníci havarijných služieb za asistencie polície začali dnes postupne odstraňovať odpadky v uliciach španielskeho hlavného mesta Madrid, pretože smetiari sa doposiaľ nedokázali dohodnúť so svojimi súkromnými zamestnávateľmi o ukončení už 12 dní trvajúceho štrajku. Informovala agentúra Reuters.

Smetiari štrajkujú proti prepúšťaniu a znižovaniu miezd u svojich zamestnávateľov, ktorým podľa vyhlásenia madridskej radnice v prípade ďalšej nečinnosti hrozí, že prídu o zmluvy s mestom, pričom služby za ne bude následne vykonávať štátom vlastnená odpadová spoločnosť Tragsa.

Odpadkové koše i väčšie zberné nádoby v celom meste i mestských parkoch sú preplnené a hromadí sa okolo nich ďalší odpad spôsobujúci zápach.

Súčasný konflikt sa tak stal doslova najviditeľnejším prejavom päť rokov trvajúcej ekonomickej a finančnej krízy v Španielsku, ktorá prinútila celoštátnu vládu i samosprávy škrtať výdavky na verejné služby.

A aj napriek tomu, že hospodárstvo Španielska sa už začalo relatívne zotavovať, nezamestnanosť zostáva stále na 25 percentách a protesty proti znižovaniu verejných výdavkov pokračujú.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies