VIDEO Macedónsky expremiér dostal dva roky za nákup luxusného nepriestrelného auta

NETKY.SK • 23 Máj 2018, 14:50 • 2 min
VIDEO Macedónsky expremiér dostal dva roky za nákup luxusného nepriestrelného auta

SKOPJE - Bývalého macedónskeho premiéra Nikolu Gruevského odsúdili v stredu na dva roky odňatia slobody v prípade nezákonného ovplyvňovania úradníkov na ministerstve vnútra pri nákupe luxusného nepriestrelného služobného vozidla. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Macedónsky trestný súd v stredu uviedol, že Gruevski, ktorý bol v rokoch 2006-16 macedónskym premiérom, ovplyvňoval v roku 2012 úradníkov pri nákupe svojho luxusného auta značky Mercedes v odhadovanej hodnote 600 000 eur.

 

Gruevski (47) sa čítania verdiktu na pôde súdu v stredu nezúčastnil. Na slobode zostane až do svojho odvolania, dodala AP.

 

Expremiéra odsúdili na základe dôkazov z audiomateriálu získaného počas rozsiahleho podvodného škandálu, ktorý sa prevalil v roku 2015 a prispel k zániku jeho vlády. Sudca rozhodol, že zvukový materiál bude akceptovaný ako dôkaz vo verejnom záujme.

 

Spomínané auto za 600-tisíc je v priloženom videu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona