VIDEO Lukáš Adamec zverejnil klip k piesni Dýchaj

NETKY.SK • 6 Jún 2018, 11:49 • 2 min
VIDEO Lukáš Adamec zverejnil klip k piesni Dýchaj

BRATISLAVA - Slovenský spevák Lukáš Adamec zverejnil dnes videoklip k novej skladbe Dýchaj. Pesnička vznikla v nahrávacom štúdiu Umpax, o jej zvuk sa postaral Martin Migaš. S hudbou Adamcovi pomáhal muzikant Tomi Okres. Otextoval ju sám spevák, ktorý v nej prináša silné posolstvo - aby sa ženy mali rady také, aké sú.

slovakia

left justify in out

Ústrednou témou piesne i videoklipu je sila priateľstva, vďaka ktorému mladá žena dokázala prekonať taký vážny problém, akým je anorexia. „Text mi napadol na chate u svokrovcov v Turčoku, kde som si do prvých akordov dosadil text 'od rána do večera'. A čo sa dá robiť od rána do večera? Napríklad pozerať do zrkadla. A kto sa pozerá do zrkadla stále? Ten, kto si chorobne stráži váhu,“ priblížil Adamec.

 

„No pesnička a klip je zároveň príbehom uvedomenia si, že blízky človek potrebuje pomoc a že i priateľská láska môže zachrániť. Chcem však upozorniť aj na to, aby sa dámy netrápili tak nad kilami, lebo to môže skončiť veľmi zle. Preto odkaz odo mňa znie: Dievčatá, ženy, dámy... Všetky ste krásne a ľúbime vás!“

V skladbe si zahrali klavirista Zoli Sallai, saxofonista Mário Gapa Garbera či trubkár Paľko Jeňo. Videoklip režisérsky zastrešil Michal Kunes Kováč. Vznikol za jeden deň a zahrala si v ňom i skutočná anorektička. „Pieseň Dýchaj vo mne hneď od prvého počutia zanechala zmiešané pocity najmä pre jej zaujímavé prevedenie. Na prvý dojem máte pocit, že ide o veselú pesničku, ale v texte, v jeho hĺbke sa skrýva omnoho viac. Nejde len o dievčence, ktoré to preháňajú s diétou, ale o skutočné priateľstvo. O to, aby sme boli k ostatným a najmä k sebe úprimní,“ prezradil svoje pocity zo skladby režisér.

Video nakrúcali v Prahe a je rozdelené na dve sekcie. Prvá časť sa odohráva v Braníckom divadle. „Táto časť je obrazom sebaklamu a vytvárania svojej vlastnej reality. Presne tak, ako sa to deje pri anorexii. Keď ňou trpíme, takisto nevnímame svoj reálny odraz v zrkadle,“ vysvetlil Adamec, ktorý sa vo videoklipe zhostil úlohy rozprávača.

 

Druhá sekcia je úprimná a odohráva sa na skutočných miestach. V klipe sa pritom predstavila aj neherečka, ktorá trpí anorexiou v štádiu liečby. „Slečna, ktorá sa podujala s nami poukázať na problémy mnohých, nie len dám, je skutočná bojovníčka. Našla silu bojovať so svojim problémom uvedomuje si skutočnosť. Scény vo videoklipe sú podľa jej slov naozaj autentické. Človek v zrkadle nevidí, ako skutočne vyzerá a pomôžu až skutoční priatelia,” uviedol Adamec.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona