VIDEO Ľuďom s Parkinsonovou chorobou sa bude žiť jednoduchšie: Nová metóda liečby ich zbaví trasu!

NETKY.SK • 28 December 2017, 11:50 • 2 min
VIDEO Ľuďom s Parkinsonovou chorobou sa bude žiť jednoduchšie: Nová metóda liečby ich zbaví trasu!

Izraelským vedcom sa podaril významný objav, vďaka ktorému ľudia s Parkinsonovou chorobou budú môcť žiť bez nepríjemného a obmedzujúceho trasenia.

slovakia

left justify in out

Parkinsonova choroba je ochorenie nervovej sústavy. Má degeneratívny charakter a podpisuje sa najmä na hybnosti jednotlivca. Najčastejšie sa objavuje u ľudí medzi 40. a 70. rokom a veľmi negatívne zasiahne do každodenného života. Typickým znakom tejto poruchy je nepríjemný tras, ktorý značne komplikuje aj tie najbežnejšie činnosti.

 

Až doposiaľ boli pacienti postihnutí takzvaným Parkinsonom kvôli jeho viditeľným prejavom vylúčení z pracovného, prípadne i spoločenského života. Tím odborníkov v Izraeli však teraz našiel spôsob, ako jeden z výrazných symptómov ochorenia zastaviť. Vďaka tomuto „zázraku“ sa  chorým mnohonásobne zjednoduší život.

 

Nejde však o žiadne medikamenty ani zložité operácie. O historický prelom sa postaral už dobre známy ultrazvuk. Doposiaľ sa liečbe podrobilo 50 pacientov a ukázalo sa, že je mimoriadne účinná. Ľudia vďaka nej boli opäť schopní vykonávať všetky činnosti tak, ako pred tým.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona