VIDEO Lucie Bílá nahrala pieseň k filmu Lída Baarová

NETKY.SK • 15 Január 2016, 13:31 • 2 min
VIDEO Lucie Bílá nahrala pieseň k filmu Lída Baarová

BRATISLAVA - Česká speváčka Lucie Bílá nahrala pieseň k očakávanému filmu Lída Baarová.

slovakia

left justify in out

Nahrávka s názvom Když tančí ďábel s andělem mala premiéru spolu s videoklipom dnes na službe YouTube. Hudbu skladby zložil Ondřej Soukup, ktorý sa postaral o celý soundtrack snímky. Autorkou textu spomínanej piesne je Gabriela Osvaldová. Videoklip nakrútil Filip Renč, ktorý je aj režisérom snímky o zosnulej českej herečke. Klip vznikal v Hudobnom divadle v pražskom Karlíne a 49-ročná speváčka v ňom stvárnila prvorepublikovú hviezdu.

 


Obsah soundtracku snímky okrem novinky a ďalších dobových piesní doplní aj filmová hudba, ktorú nahral Český symfonický orchester. Jednu zo skladieb spieva aj predstaviteľka titulnej úlohy Táňa Pauhofová. Soundtrack vyjde 22. januára, teda deň po distribučnej premiére samotnej snímky.


Výpravná historická dráma Lída Baarová priblíži vzťah Lídy Baarovej s nacistickým ministrom propagandy Josephom Goebbelsom. Film vznikol podľa námetu a scenára Ivana Hubača. Okrem spomínanej Táne Pauhofovej si v titule zahrali Gedeon Burkhard, ktorý sa ujal roly Baarovej partnera Gustava Fröhlicha. V úlohe Goebbelsa diváci a diváčky uvidia Rakúšana Karla Markovicsa. V snímke sa objavia aj Klára Issová, Simona Stašová, Martin Huba alebo Zdena Procházková.


Lucie Bílá, vlastným menom Hana Zaňáková, má na konte albumy ako Missariel (1992), Lucie Bílá (1994), Úplně nahá (1999), Jampadampa (2003), Němcová (2010), Bílé Vánoce Lucie Bílé (2010), Modi (2012) či Recitál (2014). Držiteľka množstva ocenení už stihla účinkovať napríklad v muzikáloch Dracula, Krysař, Johanka z Arku, Romeo a Julie, Carmen či Aida, ale tiež v snímkach Fontána pre Zuzanu 2 (1993), Princezna ze mlejna (1994), Líbáš jako Bůh (2009), V perine (2011), Babovřesky (2013) alebo Babovřesky 3 (2015). Medzi jej najznámejšie hity patria piesne ako Láska je láska, Trouba, Miluji tě alebo eSeMes.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona