VIDEO Lotyšský hasič sa stal hrdinom: Neuveriteľným spôsobom zachránil samovraha!

NETKY.SK • 6 Jún 2018, 12:03 • 2 min
VIDEO Lotyšský hasič sa stal hrdinom: Neuveriteľným spôsobom zachránil samovraha!

Statočný hasič podal heroický výkon, aby zachránil život človeka, ktorý sa rozhodol vyskočiť z okna.

slovakia

left justify in out

Lotyšsko momentálne žije prípadom, ktorý sa odohral v priebehu víkendu. Tamojší hasiči neuviedli, v akom meste sa incident stal, vyjadrili sa len, že ich obyvatelia bytovky privolali, nakoľko nadobudli podozrenie, že jeden z ich susedov má v úmysle vyskočiť z okna.

 

Hasiči teda bezodkladne vyštartovali na miesto udalosti, avšak uvedomovali si, že pokiaľ by vpadli priamo do bytu samovraha, mohlo by sa stať, že jeho čin urýchlia. Rozhodli sa teda pre inú stratégiu. Obsadili byt pod nešťastníkom s cieľom zachytiť ho v momente, keď zo svojho okna na 4. poschodí vyskočí.

 

To sa napokon aj stalo. Muž skočil, no hasiči boli pripravení. Najsilnejší z mužov sa vyklonil z okna, padajúceho chytil do náruče a s pomocou kolegov ho vtiahli do nižšieho bytu.

 

Celá akcia pôsobí až neuveriteľne, no hlavné je, že zbytočne nevyhasol ľudský život. Za hrdinstvo zložil hasičovi obdiv aj samotný minister Oskars Abolins, ktorý sa vyjadril nasledovne: „Len to podčiarkuje guráž a statočnosť tých, ktorí pracujú v našich hasičských zboroch a ich schopnosť kreatívne premýšľať, čo v tomto prípade vyústilo do záchrany ľudského života.“

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies