VIDEO LM: Trenčín neskóroval proti Legii ani v odvete a v súťaži skončil

NETKY.SK • 4 August 2016, 08:14 • 2 min
VIDEO LM: Trenčín neskóroval proti Legii ani v odvete a v súťaži skončil

VARŠAVA - Futbalisti slovenského šampióna AS Trenčín nepostúpili do play off Ligy majstrov UEFA 2016/2017.

slovakia

left justify in out

V odvetnom zápase 3. predkola remizovali na ihrisku Legie Varšava 0:0, ale stopku im vystavila prehra 0:1 z prvého stretnutia v Žiline. Trenčania dostanú šancu zabojovať o účasť v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA, meno svojho súpera v baráži sa dozvedia po piatkovom žrebe.

 

Liga majstrov UEFA 2016/2017 - odveta 3. predkola:

Legia Varšava - AS Trenčín 0:0

ŽK: Prijovič - Bero, Jančo. Rozhodoval: Bezborodov (Rus.), 22.500 divákov

zostavy a striedania:

Legia Varšava: Malarz - Bereszynski (56. Brož), Lewczuk, Pazdan, Hloušek - Jodlowiec, Kopczynski, Moulin - Kucharczyk, Nikolič (77. Prijovič), Langil (69. Aleksandrov)

AS Trenčín: Chovan – Šulek, Kleščík, Udeh (90. Rafael), Holúbek - Lawrence - Kalu, Jančo (77. Prekop), Bero, Bala - Janga

/prvý zápas: 1:0, do play off LM postúpila Varšava/

 

 

Trenčín nastúpil bez tvorcu hry Rabiua, ktorého na ihrisko nepustilo zranenie členka. Jeho miesto v stredovej formácii zaujal 19-ročný Jančo, v bráne opäť stál len o rok starší Chovan. Domáci kouč Hasi urobil v porovnaní s prvým zápasom v Žiline dve zmeny, keď Brzyskiho nahradil Hloušek a namiesto Aleksandrova nastúpil Langil.

 

Z troch štvrtín zaplnený Štadión poľskej armády bol od začiatku dejiskom zaujímavého stretnutia. Trenčania pred zápasom deklarovali snahu vybehnúť na súpera a pokúsiť sa streliť rýchly gól. To sa im takmer podarilo už v 2. minúte, keď po šikovnom uvoľnení na pravej strane poslal strieľaný center do šestnástky Kalu, ale nabiehajúci Janga na loptu nedosiahol. Legia sa od úvodu sústredila na pozornú defenzívu a tvorbu hry prenechala súperovi.

 

Slovenský majster sa snažil, ale jeho ofenzívne pokusy končili na obrannom vale Varšavy. V 24. min pohrozili aj domáci. Kanonier Nikolič, ktorý strelil všetky štyri góly v doterajšom účinkovaní Legie v LM, však na Chovana nevyzrel. Po pol hodine hry štadión na niekoľko momentov stíchol, keď obranou domácich sa dravým únikom predral Bala a k presnému zakončeniu mu chýbali len centimetre. Trenčín mohol za nepremenenú šancu pykať, na pravej strane unikol Nikolič, ale Chovan ho vychytal aj po druhý raz.

 

Po zmene strán sa obraz hry nezmenil. Trenčania boli aktívni, tlačili sa dopredu a vytrvalo dobýjali defenzívne rady Legie. V rozhodujúcich momentoch im však chýbali lepšia finálna prihrávka, viac pokoja pri zakončení či moment prekvapenia. Domáci sa ešte viac stiahli do obrannej ulity a v ofenzíve hrozili prevažne len z rýchlych protiútokov. V 63. min nepotrestal chybu gólmana Chovana pri rozohrávke Kucharczyk, ktorý minul odkrytú bránu AS. V záverečnej pätnásťminútovke už museli hrať Trenčania vabank, kouč Ševela z toho dôvodu poslal do útoku ďalšieho mladíka Prekopa. V 83. min mohol predĺženie pre AS vynútiť Janga, ale osamotený na pätke hlavičkoval slabo a len do brankára Malarza. Legia si potom postupový výsledok už postrážila a v play off zabojuje o účasť v skupinovej fáze LM. Slovenský šampión, ktorý v dvojzápase s poľským majstrom nedokázal skórovať, sa presunie do Európskej ligy.

 

Hlasy po zápase (zdroj: TV Dajto, TASR):

Martin Ševela, tréner AS Trenčín: "Je to veľká škoda. Chceli sme ísť ďalej, ale žiaľ, taký je futbal. Moji hráči odviedli maximum, nechali na ihrisku srdce, nemôžem im nič vyčítať. Neboli sme efektívni, vyradil nás jeden gól. Boli sme kúsok od toho, aby sme postúpili. V závere sme hrali vabank, hráčov už chytali kŕče, išli na maximum. Denis (Jančo - pozn.) odohral fantastický zápas, chlapec len prednedávnom oslávil 19. narodeniny, bol to pre neho darček zahrať si zápas Ligy majstrov. Ale Rabiu je Rabiu, je ťažké nahradiť hráča jeho kvalít."

 

Besnik Hasi, tréner Legie Varšava: "Chcem zagratulovať môjmu tímu k postupu. Boli sme pod tlakom a verím, že v ďalších zápasoch budeme hrať uvoľnenejšie. V prvom polčase sme nehrali dobre, boli sme ďaleko od seba, zle sme si pihrávali. Po zmene strán sme urobili viacero zmien a to fungovalo. V úvode sezóny nám chýbalo veľa hráčov, hráme veľa zápasov, ale aj tak chcem dosiahnuť náš cieľ - postúpiť do skupiny Ligy majstrov. Ľudia v klube a naši fanúšikovia si to zaslúžia.

 

Matúš Bero, stredopoliar AS Trenčín: "Strávil som v Trenčíne krásnych 16 rokov. Bol to môj posledný zápas v tomto klube a priznávam, aj som si poplakal. Je to veľká škoda, že postúpila Legia. Ale ukázali sme, že nás netreba brať na ľahkú váhu. Budem chalanom držať palce, nech to dotiahnu aspoň do skupiny Európskej ligy."

 

Denis Jančo, stredopoliar AS Trenčín: "Škoda, že sme nepostúpili, pretože šance sme mali. Hlavne v prvom polčase sme s domácimi dokázali držať tempo a v určitých momentoch sme ich dokázali prehrať. Šance sme mali aj v domácom zápase, aj v odvete, ale nevyšlo to. Hrá sa na výsledok, oni dali gól, my nie a preto ďalej ide súper."

 

Peter Kleščík, obranca AS Trenčín: "V dvojzápase sme nestrelili gól a preto ide ďalej Legia. Bez gólov sa postúpiť nedá. Kabína je momentálne sklamaná, pretože sme mali na dosah niečo, čo tu ešte nebolo. Súper bol hrateľný, ale nepodarilo sa nám ho zdolať. Musíme ďalej tvrdo pracovať, aby sme takéto zápasy vedeli zvládnuť."

 

James Lawrence, stredopoliar AS Trenčín: "Nepremenené šance nás mrzia. Nemôžem povedať, že súper bol lepší. V dvojzápase však skóroval a my nie. Zo súbojov s Legiou si musíme zobrať pozitíva. Cez víkend nás čaká ligový zápas a potom Európska liga, chceme tam zabojovať o úspech."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona