VIDEO Leverkusen zdolal Hoffenheim kurióznym gólom Kiesslinga cez bočnú sieť

NETKY.SK • 19 Október 2013, 12:58 • 2 min
VIDEO Leverkusen zdolal Hoffenheim kurióznym gólom Kiesslinga cez bočnú sieť

BERLÍN - Rozhodca sa však presný zásah, ako sa neskôr ukázalo víťazný, rozhodol uznať a Leverkusen si pripísal tri body. klub podá proti rozhodnutiu protest.

slovakia

left justify in out

Futbalisti Bayeru Leverkusen sa piatkovým triumfom 2:1 nad Hoffenheimom síce dostali na vedúcu pozíciu v tabuľke bundesligy, ale zároveň sa postarali o poriadny rozruch.

Môže za to víťazný gól Stefana Kiesslinga. Ten v 70. minúte poslal loptu po hlavičke do bočnej siete, v ktorej bola pravdepodobne diera a lopta sa dostala až do brány. Rozhodca Felix Brych nepochopiteľne tento "fantómový" gól uznal, čím výrazne ukrivdil domácemu tímu. Situácia vyvolala rozpačité reakcie aj medzi hráčmi a zároveň opäť otvorila diskusiu o potrebe bránkových technológií, ktoré by do podobných prípadov vniesli viac svetla.

Futbalový riaditeľ Hoffenheimu Alexander Rosen bezprostredne po stretnutí vyhlásil, že klub podá proti rozhodnutiu protest a nie je vylúčené, že duel sa zopakuje. "Určite tak spravíme. Veď hráči Leverkusenu ani neoslavovali, je to škandalózne," uviedol. Tento ojedinelý moment zmiatol aj predstaviteľov Leverkusenu, ktorí pripustili, že gól nemal platiť. "Je nepríjemné vyhrať takýmto spôsobom," netajil rozhorčenie tréner Sami Hyypiä. Zmätene reagoval aj autor kontroverzného gólu Kiessling: "Najprv som si myslel, že lopta neprešla do brány, potom sa však okolo mňa zhŕkli oslavujúci spoluhráči."   

Rozhodca Brychpriznal, že mal pri posudzovaní spornej situácie menšie pochybnosti. "Trochu som zapochyboval, ale reakcie hráčov boli jednoznačné. Nikto neprišiel a nepovedal mi, že gól nebol. Nie je to pre mňa príjemná situácia uznať neexistujúci gól," kajal sa Brych, ktorého fanúšikovia po záverečnom hvizde vypískali.

Najbližšie dni ukážu, akú dohru bude mať stretnutie a či Nemci predsa len nepristúpia k zavedeniu bránkovej technológie, ktorú pôvodne odmietli až do roku 2015. V bundeslige sa v minulosti tiež neujal návrh na zaradenie ďalšieho asistenta rozhodcu do zápasov, ktorý by posudzoval momenty na bránkovej čiare.



Sumár:

TSG 1899 Hoffenheim - Bayer Leverkusen 1:2 (0:1)

Góly: 88. Schipplock - 26. Sam, 70. Kiessling



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona