VIDEO Ničivé požiare na ostrove Madeira neustávajú: Vyžiadali tri obete

NETKY.SK • 10 August 2016, 16:17 • 2 min
VIDEO Ničivé požiare na ostrove Madeira neustávajú: Vyžiadali tri obete

LISABON - Lesné požiare na portugalskom ostrove Madeira si vyžiadali životy troch ľudí v seniorskom veku, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Predseda ostrovnej samosprávy Miguel Albuquerque informoval, že telá obetí našli dnes ráno v dvoch požiarom zničených domoch v metropole ostrova, meste Funchal. Ďalších viac ako 300 ľudí muselo vyhľadať lekárov po tom, ako sa nadýchali splodín horenia alebo utrpeli ľahšie popáleniny.

 


Lesné požiare, ktorých hasenie komplikujú horúčavy a silný vietor, si na Madeire vyžiadali evakuáciu vyše 1000 miestnych obyvateľov a turistov. Zhorel pri nich aj jeden z päťhviezdičkových hotelov.

 


Celkovo na území Portugalska vyčíňa teraz asi 20 lesných požiarov. Portugalský premiér António Costa, ktorý kvôli tomu prerušil dovolenku, informoval, že na hasenie požiarov budú nasadené všetky dostupné prostriedky. Ako dodala agentúra EFE, Costa požiadal o pomoc už aj susedné Španielsko.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies