VIDEO Leopard sa dostal do školy v Bangalúre: Zaútočil na 6 ľudí

NETKY.SK • 8 Február 2016, 10:10 • 2 min
VIDEO Leopard sa dostal do školy v Bangalúre: Zaútočil na 6 ľudí

BANGALÚR - Leopardí samec zranil v nedeľu v indickom meste Bangalúr šesť ľudí, ktorí sa ho pokúšali odchytiť po tom, ako sa dostal do priestorov miestnej strednej školy. Informovala o tom dnes spravodajská stanica BBC s odvolaním sa na tamojšie úrady.

slovakia

left justify in out

Zviera v priebehu takmer desaťhodinového pokusu o odchyt napadlo aj tamojšieho ochrancu prírody a tiež jedného lesníka. Nakoniec sa ho však predsa len podarilo omámiť sedatívami a následne dolapiť.

 

 

Osemročný leopard sa do priestorov strednej školy mohol dostať z neďalekého lesa, uviedol predstaviteľ úradu starajúceho sa o divokú zver. Po odchyte ho previezli do národného parku. Zmienených šesť ľudí, ktorí utrpeli len menšie poranenia, následne ošetrili.

 

Leopardy a ďalšie mačkovité šelmy sa pomerne často zatúlajú do obývaných oblastí. Ochrancovia prírody zároveň varujú, že v prípade rozširovania ľudí do prirodzeného prostredia týchto šeliem, by v budúcnosti podobných stretov mohlo byť výrazne pribudnúť.

 

Podľa nedávneho sčítania divej zveri žije v Indii momentálne približne 12.000 až 14.000 leopardov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona