VIDEO Lekári oddelili dvojčatá spojené hlavami, operácia stála milióny

NETKY.SK • 23 November 2016, 16:45 • 2 min
VIDEO Lekári oddelili dvojčatá spojené hlavami, operácia stála milióny

CHICAGO - Dvojčatá, ktoré boli spojené hlavami sa chirurgom podarilo úspešne oddeliť po 27-hodinovej operácii. Operácia sa uskutočnila v októbri, no médiá informáciu priniesli až teraz. Deti sa podľa lekárov zotavujú pozoruhodne rýchlo.

slovakia

left justify in out

Trinásťmesační súrodenci Anias a Jadon McDonald sa konečne mohli navzájom pozrieť do očí. Ten okamih bol podľa svedkov čarovný, deti na seba hľadeli s otvorenými ústami.

 

img

 

Po šiestich týždňoch sa Jadon už dokáže pohybovať, aj keď jeho brat sa zotavuje o niečo pomalšie, pretože ho potrápili pooperačné infekcie. Chirurg Dr. Philip Goodrich je napriek tomu optimistický a verí, že Anias sa z toho dostane. V rozhovore pre CNN zároveň dodal, že prítomnosť brata môže Aniasovi dodať potrebnú podporu a preto je dôležité ich od seba zatiaľ nedávať ďaleko.

 

Deti kvôli zákroku previezli z Bronxu do Chicaga a extrémne náročná operácia stála viac ako dva milióny eur.

 

img

 

Pre matku sa vo vzťahu k chlapcom vraj nič nezmenilo. „Som rada, že sa to podarilo, ale vidím ich rovnako ako predtým a veľmi ich milujem,“ povedala.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies