VIDEO Lekári prišili dievčatku nohu obrátene. Naschvál!

NETKY.SK • 30 Apríl 2018, 11:15 • 2 min
VIDEO Lekári prišili dievčatku nohu obrátene. Naschvál!

LONDÝN - Sedemročná Amelia Eldredová z britského Tamworthu rada plávala, behala a jazdila na bicykli. Až do chvíle, keď jej v ľavej nohe diagnostikovali osteosarkom (zhubný kostný nádor). Lekári museli Amelii časť nohy amputovať a zvyšok končatiny jej prišili naopak.

slovakia

left justify in out

Chirurgický zákrok, ktorý Amelia podstúpila, sa volá rotačná plastika. Lekári neamputujú celú nohu nad členkom, ale časť od členka po lýtko prišijú obrátene, píše server novinky.cz.

 

Členok tak slúži ako náhrada za kolenný kĺb a protéza sa nasadzuje na ňu. Vďaka tomu sa protéza oveľa lepšie ovláda.

 

Keď sa na nohu pozerám priamo, vyzerá to normálne, keď sa však pozriem do zrkadla, je to čudné, uviedla sedemročná Amelia, ktorá pred operáciou podstúpila aj náročnú chemoterapiu.

 

Keďže má členok prišitý opačným smerom, musí si zvyknúť hýbať s ním správnym smerom. Vľavo a vpravo jej to ešte veľmi nejde, ale to je len otázka času, kedy si zvykne. A svojim koníčkom sa môže venovať naďalej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies