VIDEO Lawler zosadený z trónu najnebezpečnejšej váhovky v UFC

NETKY.SK • 3 August 2016, 17:33 • 2 min
VIDEO Lawler zosadený z trónu najnebezpečnejšej váhovky v UFC

Fanúšikmi očakávaný zápas Lawler vs Woodley sme mohli sledovať minulý víkend ako hlavný zápas galavečera UFC 201.

slovakia

left justify in out

Ide o jeden z najočakávanejších zápasov tohto leta. Welterová váha je obsadená samými predátormi ako napríklad Rory MacDonald, Damian Maia, Tyron Woodley, Carlos Condit alebo Stephen Thompson. Každý jeden je tak nebezpečný, že šampiónom váhy by mohol byť hociktorý z nich. Udržať sa na vrchole je preto veľmi ťažké. Teraz sa tam držal dlhší čas práve Lawler. No každá jedna obhajoba bola jak o život, ani raz nemožno rozprávať o jednoznačnom víťazstve, ale aj tak išlo o obdivuhodné výkony.

 

Dlhé roky panoval tejto váhe GSP, ktorý sa stal akou si ikonou UFC . Lenže bol už tak precízny a taktický, že sa stal dosť nudným šampiónom. To sa však nedá povedať o Lawlerovi ktorý v každom jednom zápase nechal svoje srdce. Stalo sa, že bol po zápase celý krvavý alebo aj zranený ale vždy bojoval až do poslednej sekundy. Viac-menej to záležalo aj od súpera, ak sa stretol s bombardérom ktorý chcel za každú cenu vyhrať tak nemal problém a prispôsobil sa. Vedel ísť hlava nehlava. Ako napríklad v zápase proti MacDonaldovi, bol to zápas v nenormálnom tempe, ale nakoniec to do víťazného konca dotiahol Lawler. Ale zasa nemal problém ani proti súperom, ktorí boli viac taktickí a technickí. Mal s nimi trocha ťažšiu robotu ale poradil si aj s nimi.

 

Lawler obhájil svoj titul dvakrát, no minulý víkend mu to už nevyšlo. Padol za obeť jednému zo žralokov welterovej váhy, Tyronovi Woodleyovi.

 

Tyron Woodley je 34 ročným zápasníkom so skóre 16 výhier a 3 prehry. Jeho kariéra začala v legendárnom Strikeforce, kto sledoval jeho kariéru vie, že zo zápasu na zápas sa stále zlepšoval. Má zápasnícke korene takže mal veľmi silnú zem a ztrhy, ale bolo očividné ako sa stále zlepšuje aj v stoji. Väčšina zápasníkov s ním ani náhodou nechce ísť na zem, nakoľko je strašne výbušný a silný. Keď zasa on nechce ísť na zem, tak sa tam dostáva iba veľmi ťažko. Jeho údery zasa doslovne prevalcujú človeka.

 

Lawler to vedel, vedeli to aj fanúšikovia. Mal prežiť prvé dve kolá, trocha unaviť Woodleyho a potom ho postupne začať drviť. Ľahko sa to samozrejme píše, je to iba predstava no realita bola úplne iná, pre mnohých možno aj prekvapivá a priveľmi rýchla. Woodley začal klasicky s útokmi, Lawler opatrne ustupoval. Po jednom útoku sa dostali na klietku do klinču, ktorý potom rozhodca ukončil a pokračovalo sa ďalej. Po ďalšom útoku Woodleyho si nechal Lawler na sekundu odkrytú bradu čo sa mu stalo osudným, dostal ranu po ktorej ihneď padol. Hneď na to dostal ešte pár poistných rán a bolo po všetkom. Zápas skončil po 2 minútach a 12 sekundách. Ťažko povedať čo by mohlo byť ak Woodley netrafí tak presne. Bola to obrovská, rýchla a presná rana po ktorej by asi nemal šancu nikto. Welterová váha má teda nového šampióna, na ktorého čaká prvý vyzývateľ Stephan Thompson so skóre 13 výhier a iba 1 prehra. Bude to ďalší veľký súboj tejto váhy pre ktorý budú fanúšikovia zbláznení.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies