VIDEO Ľavicoví aktivisti si v Srbsku podali intelektuála Lévyho, na tvári mu skončila torta

NETKY.SK • 11 Máj 2017, 13:06 • 2 min
VIDEO Ľavicoví aktivisti si v Srbsku podali intelektuála Lévyho, na tvári mu skončila torta

BELEHRAD - Francúzskemu intelektuálovi Bernardovi-Henrimu Lévymu hodili v stredu v Srbsku ľavicoví aktivisti do tváre šľahačkovú tortu.

slovakia

left justify in out

Lévy, známy kritikou srbskej nacionalistickej politiky počas balkánskych vojen v 90. rokoch minulého storočia, je v srbskom hlavnom meste Belehrad na premietaní svojho dokumentárneho filmu o boji Kurdov proti militantnej organizácii Islamský štát (IS).

 

Mladý muž na podujatí zakričal "Vrah, odíď z Belehradu!" a hodil Lévymu do tváre tortu, práve keď predstavoval svoj dokumentárny film.

 

 

Ďalší muž vyšiel na pódium s pútačom s komunistickým symbolom kladiva a kosáka a s textom "Bernard Lévy obhajuje imperialistických vrahov". Francúzsko-židovský intelektuál sa stal terčom viacerých takýchto útokov tortami, ktoré podnikli jeho kritici.

 

Belgický herec Noël Godin, ktorý si vybudoval kariéru hádzaním tort do celebrít, "poctil" Lévyho tortou od roku 1985 najmenej sedemkrát.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona