VIDEO Laco "vykúzlil" ďalší superzákrok, stal sa internetovým hitom

NETKY.SK • 18 Máj 2014, 11:57 • 2 min
VIDEO Laco "vykúzlil" ďalší superzákrok, stal sa internetovým hitom

MINSK - Brankár Ján Laco bol aj v sobotňajšom víťaznom dueli na hokejových MS s Talianskom (4:1) veľkou oporou slovenského tímu.

slovakia

left justify in out

Hoci súper na neho vyslal za 60 minút iba 20 striel, musel byť neustále v strehu a vytiahol aj niekoľko bravúrnych zákrokov.
      

Svoje umenie preukázal najmä pri tutovke Davida Borrelliho z 31. minúty. Taliansky útočník za stavu 2:0 pre SR osamotený dorážal z bezprostrednej blízkosti, no Laco v poslednom momente dokázal vysunúť proti jeho strele betón. "Ani neviem, ako sa to udialo, bolo to také rýchle. Odrazený puk, nejaká dorážka, ani presne neviem, ako som to chytil," povedal o fantastickom zákroku 32-ročný brankár.
      

Laco sa zaskvel aj pri záverečnej power play súpera v situácii, keď hrali šiesti Taliani proti trom slovenským hráčom a to ešte obranca Ivan Švarný zlomil hokejku. Brankár Donbassu Doneck kryl betónom pokus Briana Ihnačáka a potom vytiahol parádny "semafor" pri jedovke Nathana di Casmirra. "Niečo ma aj trafilo. Som rád, že to takto dopadlo a vyskytli sa aj pekné zákroky. Sme spokojní," poznamenal Laco, ktorý v zápase inkasoval iba raz - v 39. minúte ho prekonal strelou od modrej čiary obranca Alexander Egger. "Pri góle som puk nevidel, bola to aj moja chyba. Mohol som si ustrážiť spodok a tým pádom by som to chytil."
      

Strieborný hrdina a najlepší brankár MS 2012 v Helsinkách patrí medzi hlavné opory slovenského mužstva na turnaji. Superzákrok "vykúzlil" už v súboji s Nórskom (5:2), keď za stavu 2:2 vymrštil v poslednej chvíli hokejku proti dorážke Matsa Trygga a zastavil puk, ktorý letel do prázdnej bránky. Parádny zásah sa stal okamžite hitom na internete, za tri dni ho na portáli YouTube.com videlo takmer 150-tisíc ľudí. Rovnaké čísla sa dajú očakávať aj po jeho zákrokoch s Talianskom. "Pre nás je podstatné, že sme zvíťazili a uhrali tri body. Teraz sa musíme pripraviť na ďalšiu métu - dôležitý duel s Dánskom," vyhlásil Laco.
  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies