VIDEO Lucie Bílá: Prežívam jedno z najkrajších období vo svojom živote

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 16:53 • 2 min
VIDEO Lucie Bílá: Prežívam jedno z najkrajších období vo svojom živote

BEATISLAVA – Kráľovná českej hudobnej scény Lucie Bílá oslávila pred pár dňami významné životné jubileum. Oslávila ho veľkolepým spôsobom, trojicou bratislavských megakoncertov Fifty Fifty 9. a 10. apríla.

slovakia

left justify in out

Na svet prišla 7. apríla 1966 ako Hana Zaňáková v Otvoviciach pri Kladne. Mala sedem, keď spievala prvýkrát na školskej slávnosti, v pätnástich už spievala so skupinou Hélius. V roku 1985 mala prvý hit, skladbu Neposlušné tenisky. V roku 1992 vydala prvý sólový album Missariel a ten ju katapultoval na piedestál českej hudobnej scény. V roku 1992 účinkovala aj v prvom muzikáli, boli to Bedári.

 

Od polovice 90. rokov získala všetky ocenenia, ktoré ponúka česká hudobná scéna. V roku 1996 dostala prvého českého Zlatého slávika, ten najnovší, 18., je za rok 2015. K tomu patrí aj 14 cien Anděl českej hudobnej akadémie. Za jeden z najväčších doterajších úspechov považuje dve vystúpenia na festivale Pražská jar 1998. Podarilo sa jej to ako prvej popovej speváčke v histórii tohto prestížneho podujatia.

 

Na svojom konte má viac ako dve desiatky vydaných albumov a kompilácií. Najnovší pod názvom Hana vyšiel práve v deň jej 50. narodenín. Zároveň vyšla aj kompilácia Velké hity pro slávnostní chvíle.

 

„Mala som sedem, stála som na javisku a spievala Čierne oči, choďte spať. Prvýkrát pred ľuďmi, prvýkrát na javisku. Ten pocit bol neuveriteľný. Pamätám si, kde sedela moja maminka, viem čo som mala na sebe a viem, že tretiu slohu som dávala veľmi rýchlo, pretože som to chcela mať za sebou, lebo som sa hanbila. Ale chcela som tam zas. Keď som mala štrnásť, dostala som ponuku do jednej kapely, ale to mi tatínek nedovolil. V pätnástich som dostala ďalšiu ponuku, o tej som mu už nepovedala a tajne som spievala so skupinou Hélius,“ povedala pre TASR o svojich prvých speváckych krokoch.

 

„Keď sa pozriem späť, tak mám pocit, že všetko čo bolo, nech to bolo pekné alebo nepekné, tak to malo logiku. Zistila som, že som skutočne v Božích rukách a všetko do seba zapadá tak, že sa nemám čoho báť. Nehovorím, že v tom bolo vždy to pekné, a nepočítam, že ma teraz budú všade už iba zasypávať kvetinami. Prežívam jedno z najkrajších období vo svojom živote,“ hovorí o súčasnosti speváčka.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies