VIDEO Kultúra či zvrátenosť? Len 9-ročný chlapec sa oženil so 62-ročnou ženou

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 18:07 • 2 min
VIDEO Kultúra či zvrátenosť? Len 9-ročný chlapec sa oženil so 62-ročnou ženou

XIMHUNGWE – Len deväť-ročný chlapec uzavrel manželstvo so 62-ročnou ženou, ktorá je už matkou piatich detí.

slovakia

left justify in out

Sanela Masilela je tak jedným z najmladších ženíchov na svete. Nevesta Helen Shabangu sa už vydala druhýkrát. Keďže so svojím prvým mužom Albertom (67) žije vo fungujúcej rodine, má teraz dvoch manželov naraz.

 

Ceremónia sa uskutočnila rok potom, ako pár oznámil svoje zásnuby a pozval na obrad okolo 100 hostí. Pani Shabangu a mladý Masilela spečatili obrad bozkom a krájaním torty v juhoafrickej dedine Ximhungwe.

 

"Povedal som matke, že sa chcem oženiť, pretože som to naozaj chcel,“ vysvetľuje Sanela. "Som rád, že som si vzal Helenu, ale budem naďalej chodiť do školy a tvrdo študovať. Keď budem starší, ožením sa so ženou v mojom veku. Helene som si vybral, pretože ju mám rád. Aj keď spolu nie sme celý čas, stretávam ju na skládke, kde moja matka pracuje."

 

Chlapec sa údajne oženil preto, že to po ňom žiadali jeho nebohí predkovia. Podľa tunajšej kultúry, by neuposlúchnutie ich vôle rodine prinieslo veľké nešťastie.

 

Aj keď veľa dedinčanov označilo obrad za odporný a zvrátený, rodina chlapca dala dvojici do daru dokopy 1 500 dolárov.

 

Rodina sa bráni tým, že manželstvo údajne nie je právne záväzné. Jeho 47-ročná matka Patience Masilela povedala: "Sanela bol z obradu nadšený, neostýchal sa. Dokonca sa teší až sa bude ženiť druhýkrát. Po svadbe sa nás ľudia vypytovali, ako budú spolu žiť, spať a mať deti, ale ja som sa im snažila vysvetliť, že po svadbe sa všetko vráti do normálu, každý bude žiť svoj život tak ako pred tým. Išlo o to, vyhovieť predkom.“

 

Nevesta, ktorá by mohla byť chlapcovou babičkou bola zo svadby šťastná. Vraj si „Veľký deň“ rada zopakovala. Ešte viac šokujúce je, že na obrade sa zúčastnil aj jej dlhodobý a zákonitý manžel Albert s ich piatimi deťmi. Tvrdí, že s tým nemá najmenší problém a je mu jedno, čo ľudia hovoria.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies