VIDEO Krvavé divadlo v dallaskej zoo: Lev zabil levicu

NETKY.SK • 19 November 2013, 08:38 • 2 min
VIDEO Krvavé divadlo v dallaskej zoo: Lev zabil levicu

DALLAS - Päťročnú levicu pohrýzol v dallaskej zoo v nedeľu popoludní do krku jeden zo samcov a usmrtil ju. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa výpovedí svedkov sa k levici Johari priblížili dva dospelé samce a jeden z nich na ňu zaútočil. Pracovníci dallaskej zoo si zatiaľ nevedia vysvetliť, prečo jeden lev bez zjavného dôvodu zabil druhého. Pochmúrne divadlo sa odohralo pred zrakmi návštevníkov, väčšinou rodín s deťmi.

"Ten samec, ktorý to všetko začal jej jednoducho zovrel čeľusťami krk a všetci si najprv mysleli, že sa zvieratá len hrajú," povedal pre dallaskú televíznu stanicu WFAA jeden z návštevníkov zoo. "Ale potom sme pochopili, že levica vlastne bojuje o život." Zamestnanci zoo hádzali levom mäso a pokúšali sa odpútať ich pozornosť, ale napokon poriadková služba odviedla návštevníkov a zatvorila reštauráciu, z ktorej majú hostia výhľad na leviu expozíciu. 

Námestník riaditeľa zoo pre veterinárnu starostlivosť doktor Lynn Kramer povedal, že celkovo býva v pavilóne päť levov a nikdy predtým sa nestalo, že by jeden druhého ohrozovali. Tri levy, o ktorých hovoríme, boli spolu v tej istej expozícii tri roky. 

"Myslím, že to, že levy zaútočili preto, že zbadali niečo, čo bežne každý deň nevidia," povedal. "Levy bývajú agresívne, ale nezabíjajú sa navzájom," dodal Kramer. Vedenie dallaskej zoo sa rozhodlo, že ani jedného z agresívnych levov neutratí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies