VIDEO Krvavá tradícia: Moslimovia sa bičujú nabrúsenými nožmi, nezastavia ich ani zákony

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 16:00 • 2 min
VIDEO Krvavá tradícia: Moslimovia sa bičujú nabrúsenými nožmi, nezastavia ich ani zákony

LONDÝN – Náboženský rituál plný krvi a bolesti má v moslimskej komunite skupinu vyznávačov, a nie je nič, čo by ich zastavilo.

slovakia

left justify in out

Veriaci sa raz do roka bičujú nabrúsenými nožmi a mačetami, až kým sú ich chrbty celé krvavé. Skupina mužov stojí v strede davu a bičujú sa, zatiaľ čo ostatní stoja okolo nich a kričia náboženské výroky. Tento rituál sa v nedeľu odohral aj vo Veľkej Británii, pričom informácia pobúrila širokú verejnosť.

 

Rituál známy ako zanjeer Zani je považovaný za "barbarský", a je zakázaný dokonca aj v Iráne, ktorý je jednou z najprísnejších moslimských krajín na svete.

 

Napriek súdnemu zákazu, sa táto krvavá tradícia konala aj tento rok, v blízkosti mešity Idar-e-Jaferia v južnej časti Londýnu. Úrady bezmocne konštatujú, že skupina mužov tento rituál vykonáva napriek všetkým zákazom každý rok.

 

"Je to barbarská prax a nemala by byť povolená pre množstvo dôvodov, ako zdravotných, tak i bezpečnostných. Jednak kvôli krvi, ktorá lieta na všetky strany a kvôli hrozbe infekcie z nožov,“ povedal Massoud Shadjareh z islamskej komisie pre ľudské práva.

 

"Úrady sa toto krviprelievanie snažia zastaviť už roky, no bez úspechu si počína polícia aj miestna rada, pretože rituáli sa vždy konajú na súkromných pozemkoch, vrámci náboženskej záležitosti,“ vysvetlil. Podľa jeho slov je problémom aj to, že náboženská téma je vnímaná veľmi citlivo a manipuluje sa s ňou v „rukavičkách.“

 

Video len pre silné povahy:

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies