VIDEO: Krétu zasiahlo silné zemetrasenie

NETKY.SK • 27 September 2021, 11:39 • 2 min
VIDEO: Krétu zasiahlo silné zemetrasenie

ATÉNY - Ministerstvo zahraničných vecí SR informovalo, že zatiaľ neeviduje žiadnu požiadavku o pomoc od slovenského občana.

slovakia

left justify in out

Východnú časť gréckeho ostrova Kréta zasiahlo v pondelok ráno silné zemetrasenie s predbežnou magnitúdou 6,0. Vyžiadalo si minimálne jedného mŕtveho, informovala grécka verejnoprávna televízia.

 

img

 

Epicentrum zemetrasenia bolo 7 kilometrov severne od dediny Thrapsano. K otrasom došlo podľa aténskeho geodynamického inštitútu o 9:17 miestneho času (8:17 SELČ) a pocítili ich aj obyvatelia ďalších miest a obcí v okolitom regióne, píše agentúra AP.

 

 

V krétskej metropole Iraklio obyvatelia vybiehali v panike do ulíc a všetky miestne školy preventívne evakuovaliMiestne médiá informovali o škodách menšieho rozsahu, ako napríklad zrútených stenách na starých kamenných budovách vo viacerých dedinách ležiacich v okolí epicentra otrasov.

 

Prečítajte si tiežGrécko otvorilo špeciálny tábor pre migrantov. Platia tam mimoriadne bezpečnostné opatrenia

 

Americká geologická služba USGS a Európske stredomorské seizmologické centrum (EMSC) uviedli zhodne predbežné magnitúdo 6,0, zatiaľ čo aténsky geodynamický inštitút uvádzal 5,8. Oblasť následne zasiahlo aj viacero dotrasov, z ktorých najsilnejší mal podľa EMSC magnitúdo 4,6.

 

img

 

 

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR zatiaľ neeviduje žiadosť slovenského občana o asistenciu v súvislosti so zemetrasením. TASR o tom informoval hovorca rezortu diplomacie Juraj Tomaga.

"Nemáme ani informácie o tom, že by medzi obeťami alebo zranenými mali byť občania SR, sme však v kontakte s miestnymi úradmi."

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies