VIDEO Kotlebov nominant na ombudsmana perlil: Nie je fašista, lebo nedokáže zabiť ani zajaca

NETKY.SK • 7 Február 2017, 14:26 • 2 min
VIDEO Kotlebov nominant na ombudsmana perlil: Nie je fašista, lebo nedokáže zabiť ani zajaca

BRATISLAVA – Z funkcie verejného ochrancu práv – Ombudsmana – po rokoch odchádza Jana Dubovcová. Jej nástupcu vyberajú dnes v parlamente.

slovakia

left justify in out

Na tento post kandidujú Anton Čulen (nominant ĽSNS), Mária Patakyová (nominantka Most-Híd) a Jana Šípošová (nominantka OĽaNO-NOVA). Všetci traja sa postavili pred parlamentný Výbor pre ľudské práva. Prvý menovaný mal niekoľko výrokov na adresu fašizmu, holokaustu a rasizmu, ktorými prekvapil.

 

„Nie je fašistom, lebo nedokáže zabiť ani zajaca ale je rád, že patrí k bielej rase,“ napísala k videu Antona Čulena nezaradená poslankyňa Zuzana Zimenová. „Čo sa týka nejakej rasovej otázky, ja patrím k bielej rase. Ja svoju rasu milujem, ja som rád biely, nechcem byť čierny, ani hnedý, ani kakaový,“ povedal na videu Čulen.

 

 

 

„Vy sa hlásite na tento úrad verejného ochrancu práv a nepoznáte ani medzinárodný dohovor o odstránení všetkých foriem rasovej diskriminácie OSN. Takisto ani ako Európska únia odmieta teórie, ktoré sa pokúšajú určiť existenciu rozdielnych rás ľudí. Práve ste sa k jednej z nich prihlásili,“ zareagovala na Čulena Zimenová.

 

Podla Čulena nie je Kotlebova ĽSNS fašistickou stranou. Dodal, že holokaust nespochybňuje, ale tvrdí, že sa nedotkol iba Židov.

 

Čulenove odpovede porekvapili aj podpredsedu parlamentu Martina Glváča: „Práve mi skoro zabehlo,“ napísal na facebooku a vybral niekoľko jeho citátov: "Chovali sme doma 1000 zajacov,sliepky, nikdy som nezabil žiadnu sliepku, takze neviem prečo ja by som mal byt fašista!!“

 

"Obhajoval by som aj týrané, terorizované manželky, bez ohľadu na svetonázor a pohlavie.."

 

"Keď si homosexuál berie lesbičku, tak v tom mu treba zabrániť"

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies