VIDEO Kotleba spustil hliadky vo vlakoch: Štát nevie ochrániť slušných ľudí

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 14:32 • 2 min
VIDEO Kotleba spustil hliadky vo vlakoch: Štát nevie ochrániť slušných ľudí

BRATISLAVA – Marián Kotleba včera vyslal na „nebezpečné trate“ do vlakov. Podľa šéfa ĽSNS ide o prvý krok k zriadeniu domobrany.

slovakia

left justify in out

Veliteľom včerajšej hliadky bol poslanec Peter Krupa, ktorý sa stal známy tým, že si do parlamentu doniesol zbraň. "Štát nevie ochrániť slušných ľudí, kým sa to nezmení, budeme sa musieť angažovať my...," povedal Marián Kotlebana margo hliadok vo vlakoch.

 

Členovia hliadok si kúpia lístky a budú sledovať, či sa vo vlaku nedejú konflikty. Ide o trate medzi Bratislavou a Banskou Bystricou, Levicami, Zvolenom a Novými Zámkami a Zvolenom. Práve tieto sú podľa Kotlebu najrizikovejšie.  "Ak to bude nutné, tak do príchodu polície v zmysle platnej legislatívy páchateľa zadržia," povedal Kotleba.

 

Riaditeľ úradu BBSK Milan Uhrík tvrdí, že ide o prvý krok k zriadeniu domobrany. Na domobranu chce ĽSNS použiť peniaze od štátu, ktoré strana získala z volieb.

 

Dôvod, prečo Kotleba zriaďuje hliadky vo vlakoch je nedávny útok na mladé dievča, ktoré v kupé prepadol a okradol mladík. Ten ju aj fyzicky napadol.

 

Viacerí odborníci sa zhodujú, že takéto zriaďovanie hliadok nie je správne, navyše to nie je v súlade so zákonom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona