VIDEO Komédiu Bajkeri si počas prvého kinovíkendu v Česku pozrelo viac ako 48-tisíc divákov

NETKY.SK • 24 Október 2017, 12:56 • 2 min
VIDEO Komédiu Bajkeri si počas prvého kinovíkendu v Česku pozrelo viac ako 48-tisíc divákov

BRATISLAVA - Česká komédia Bajkeri režiséra Martina Koppa má za sebou svoju pražskú premiéru. Počas uplynulého víkendu si novinku v kinách u našich západných susedov pozrelo 48.303 divákov.

slovakia

left justify in out

"Dúfal som, že čísla budú také dobré, pretože verím, že Bajkeri sú naozaj pekný film, a že potešia všetkých divákov, ktorí majú radi leto, pohodu a našu krásnu prírodu," hodnotí prvý kinovíkend filmu jeho producent Tomáš Vican, ktorý stojí i za drámou Lidice a veselohrami Bobule.

 

Podľa jeho slov je naozaj dobrých česko-slovenských komédií dnes málo: "Urobiť dobrú komédiu je väčší kumšt, než robiť umenie, pretože ak sa nevydarí artový film, tvorca môže stále povedať, že to, ako to vypálilo, bol zámer. No pri komédii ide človek s kožou na trh, dobrá komédia jednoducho musí ľudí baviť a Bajkeri podľa reakcií divákov bavia."

 

Okrem prvých výsledkov návštevnosti tvorcovia filmu prezradili i ďalšie čísla zo zákulisia nakrúcania komédie. Celkovo sa nakrúcalo 22 dní na 26 lokáciách. Herci stvárnili deväť hlavných úloh a 182 komparzných, epizódnych a malých rolí. Vo filme "si zahralo" 29 bicyklov, vyrobených bolo 75 kostýmov. Každý herec najazdil v rámci natáčania približne 90 kilometrov, čo je paradoxne menej ako vo filme sľubujú, že prejdú.

 

Výnimkou je Pavel Nečas, ktorý medzi niektorými lokáciami rád prechádzal na bicykli, najazdil tak oveľa viac kilometrov než ostatní.

 

Komédia Bajkeri je celovečerným režijným debutom Martina Koppa (1983). O scenár sa postaral Petr Kolečko, držiteľ Českého leva za scenár k filmu Masaryk. V hlavných úlohách sa predstaví trojica mladých českých hercov - Adam Mišík, Jan Komínek a Vojtěch Machuta. V dievčenských úlohách sa predvedú Celeste Buckingham, Julie Šurková, Štěpánka Fingerhutová a Esther Lubadika. V postavách rodičov a ich partnerov diváci uvidia Hanu Vagnerovú, Pavla Nečasa, Tomáša Matanohu, Vandu Hybnerovú, Michala Suchánka či Václava Postráneckého.

 

Do slovenských kín Bajkerov uvedie Continental film vo štvrtok 26. októbra. "Tento týždeň môžu diváci vo vybraných kinách Cinemax stretnúť Celeste Buckingham a jej filmového partnera Jana Komínka, ktorí prídu osobne pozdraviť fanúšikov do multikín v Trenčíne, Žiline, Poprade, Prešove, Košiciach, Banskej Bystrici, Nitre a Trnave," informoval Emil Zvarík.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies