VIDEO Koľko jazykov ovládate? Chlapec z Kambodže ich ovláda až 12

NETKY.SK • 21 November 2018, 00:33 • 2 min
VIDEO Koľko jazykov ovládate? Chlapec z Kambodže ich ovláda až 12

TA PHROHM - Niektorým ľuďom sa za celý život nepodarí naučiť sa okrem materinského jazyka iný. Malý chudobný chlapec z Kambodže ich vie zato až 12. Je to snáď prirodzený talent.

slovakia

left justify in out

Cestovateľka Venus sa v rámci svojich potuliek po Kambodži dostala aj do dedinky Ta Phrohm, ktorá je známa z filmu Tomb Raider. Informuje Ladbible.

 

"Stretla som tam dve zaujímavé deti. Sedemročná Lisa predávala flautu. Pokecali sme si a zaspievali si spolu," hovorí cestovateľka.

 

Stretnutím, ktoré jej však naozaj vyrazilo dych, bolo to, ktorého súčasťou bol miestny chlapec oblečený v drese európskeho futbalového klubu. 

 

Ten sa s ňou rozprával najprv miestnou rečou. Potom však začal vymenovávať všetky jazyky, ktoré pozná. Mladá žena bola šokovaná, malý chlapec z chudobnej dediny totiž rozprával v 12 jazykoch.

 

Postupne, ako viedli konverzáciu v mnohých rečiach, vysvitlo, že malý špunt ovláda kantonštinu (dialekt čínskeho jazyka), čínštinu, angličtinu, thajčinu, japončinu, kórejčinu, francúžštinu a španielčinu. To však nie je všetko. Vie hovoriť po nemecky, filipínsky a dohovorí sa aj malajzijsky či mandarínčinou. Na malého chlapca slušný výkon, však? 

 

Príbeh malého génia sa okamžite stal virálnym. Za pár dní video zdieľali na Facebooku desaťtisíce ľudí. Hrozné však je, že napriek svojmu intelektu nechodí do školy. Namiesto toho predáva suveníry. Turistke mal povedať: "Kúpte si odo mňa niečo, nemám peniaze na to, aby som išiel do školy."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies