VIDEO Koala prežila šestnásťkilometrovú jazdu na náprave auta

NETKY.SK • 16 September 2017, 22:55 • 2 min
VIDEO Koala prežila šestnásťkilometrovú jazdu na náprave auta

ADELAIDE - Samičke koaly sa zázračne podarilo prežiť šestnásť kilometrov trvajúcu rýchlu jazdu na náprave auta.

slovakia

left justify in out

Na tú zrejme nedopatrením vyliezla, keď auto istého Austrálčana parkovalo minulý víkend v horách neďaleko Adelaide. Šofér si všimol prítomnosť vystrašenej koaly až po tom, ako po 16-kilometrovej jazde zastavil a po vypnutí motora zrazu počul zo spodnej časti auta žalostné kňučanie.

Ako informuje britská BBC, koala sa celú cestu držala nápravy hneď za kolesom. "Cítila som jej spálený kožúšok," cituje BBC Jane Brister z organizácie Fauna Rescue, ktorá prišla po upozornení majiteľa auta koalu vyslobodiť.

Záchranári odstránili koleso, dezorientovanú koalu vybrali, takmer týždeň sa o ňu starali a kŕmili ju a v sobotu ju vypustili naspäť do voľnej prírody.

Koaly patria do skupiny zraniteľných živočíchov. Príslušnosť k tejto skupine znamená, že ak sa aktuálne okolnosti ohrozujúce prežitie a reprodukciu druhu nezmenia, je veľmi pravdepodobné, že sa druh stane ohrozeným. Vo voľnej prírode žije podľa austrálskych ochranárov už menej ako stotisíc koál.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies