VIDEO Klenotníctvo v Bratislave zrejme vykradli cudzinci; ich korisť mala hodnotu 880 000 €

NETKY.SK • 10 Január 2018, 16:00 • 2 min
VIDEO Klenotníctvo v Bratislave zrejme vykradli cudzinci; ich korisť mala hodnotu 880 000 €

Bratislava – Kriminalisti z Bratislavy podľa prezidenta Policajného zboru SR Tibora Gašpara intenzívne pracujú na vyriešení prípadu pondelkovej krádeže väčšieho počtu značkových hodiniek z luxusného klenotníctva v centre hlavného mesta.

slovakia

left justify in out

Na utorkovej tlačovej besede šéf polície priblížil niektoré zistené skutočnosti, napríklad spôsob, ako sa zlodeji dostali autom do uzavretej pešej zóny. Tá je totiž zabezpečená zariadeniami (zasúvacími stĺpikmi), ktoré si môžu otvoriť len majitelia vozidiel s právom vjazdu. Automobil potrebovali páchatelia aj na to, aby rozbili výklad s bezpečnostnými prvkami a tak vnikli do predajne. Ako bolo už medializované, lúpež sa odohrala v pondelok skoro ráno. Podľa Tibora Gašpara zlodeji vnikli do pešej zóny v priestore Rybného námestia (blízko Dómu sv. Martina) tak, že „v nočných hodinách okolo  štvrtej ráno  odpílili karbobrúskou jedno zabezpečovacie zariadenie“.

 

Ako uviedla polícia už v deň lúpeže, páchatelia po tom, čo narazili s motorovým vozidlom do klenotníctva,  odcudzili viacero kusov stojanov s hodinkami.

 

Policajný prezident na tlačovej konferencii dodal, že prišli pravdepodobne odcudzeným vozidlom a zrejme sú to cudzinci. „Zo záberov a záznamov, ktoré sú k dispozícii, sa tiež domnievajú kriminalisti z Bratislavy, že by mohlo ísť o cudzincov,“ povedal. Zabezpečenie vykradnutého objektu bolo podľa neho v poriadku, bol tiež pripojený na systém súkromnej bezpečnostnej služby.

 

Upresnil tiež výšku spôsobenej škody, ktorá bola pôvodne odhadnutá na 500 000 eur, avšak nový údaj hovorí o sume 880 000 eur.

 

Dodajme, že lúpež sa udiala v klenotníctve Sheron na rohu Panskej ulice a ulice Rybárska brána, čo je v absolútnom centre historickej Bratislavy a v turistickej pešej zóne. Priamo oproti výkladu, zničenému autom zlodejov, je situovaná známa socha Čumila. Podľa informácie zo stránky sheron.sk bude klenotníctvo zatvorené do 28. januára z technických príčin.

 

 

Polícia v stredu zverejnila aj zábery z bezpečnostných kamier, ktoré zachytávajú priebeh krádeže:

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies