VIDEO KĽDR oslavuje 105. výročie narodenia svojho zakladateľa: Na vojenskej prehliadke predviedli aj balistické rakety

NETKY.SK • 15 Apríl 2017, 08:18 • 2 min
VIDEO KĽDR oslavuje 105. výročie narodenia svojho zakladateľa: Na vojenskej prehliadke predviedli aj balistické rakety

SOUL - Severná Kórea oslavuje dnes 105. výročie narodenia svojho zakladateľa Kim Ir-sena, na počesť ktorého usporiadala v metropole Pchjongjang veľkolepú vojenskú prehliadku.

slovakia

left justify in out

Prehliadku v priamom prenose vysielala štátna televízia. Na jej záberoch bolo vidno množstvo armádnych vozidiel a tiež tisíce vojakov pochodujúcich po Kim Ir-senovom námestí. Sprevádzala ich pochodová hudba a obrovský potlesk z publika.

 

 

 

Na prehliadke sa zúčastnil aj úradujúci severokórejský vodca a Kim Ir-senov vnuk Kim Čong-un. Líder KĽDR vystúpil z limuzíny v čiernom obleku s bielou košeľou a predtým než vstúpil na červený koberec zasalutoval čestnej stráži.

 

KĽDR prehliadku na tzv. Deň Slnka pripomínajúci narodenie Kim Ir-sena využila na to, aby sa popýšila svojím bohatým vojenským arzenálom vrátane prototypu medzikontinentálnych balistických rakiet (ICBM). O tých odborníci tvrdia, že by jedného dňa mohli doletieť na kontinentálne územie USA.

 

KĽDR na prehliadke po prvý raz predviedla tiež balistické rakety umiestnené na ponorkách (SLBM), priblížila agentúra Reuters. Medzi jej ďalším prezentovaným vojenským arzenálom sa objavili tanky, raketomety, delostrelecké zbrane či balistická raketa stredného doletu typu Musudan.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona