VIDEO, kde Rómovia napadli manželský pár spustilo protesty, zasahovali ťažkoodenci

NETKY.SK • 30 Máj 2013, 09:23 • 2 min
VIDEO, kde Rómovia napadli manželský pár spustilo protesty, zasahovali ťažkoodenci

PRAHA - Policajní ťažkoodenci zasiahli v Duchove v okolí severočeských Teplíc proti asi 500 demonštrantom, ktorí tu chceli poukázať na zložité spolunažívanie s Rómami. Informuje o tom internetový server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Príslušníci bezpečnostných síl zasiahli, aby zatarasili cestu účastníkom protestnej  akcie, smerujúcim do štvrte obývanej zväčša Rómami. Asi hodinu pred akciou, ktorú zvolala trojica miestnych občanov pod názvom Zhromaždenie nespokojných občanov, sa zišli aj miestni Rómovia, aby sa pomodlili za pokoj a mier.

Napätie v Duchcove eskalovalo po tom, čo skupina Rómov v noci na 18. mája napadla manželský pár. Protirómske nálady tu však prepukli až po tom, čo sa na verejnosť dostali zábery pouličnej kamery zachytávajúce incident. Z nich je zrejmé, že manželku brániaceho sa muža napadli dve ženy a bili a kopali ju aj vo chvíli, keď ležala na zemi. Celý incident však vyprovokoval najskôr 16-ročný tínedžer, ktorý zaútočil na pár vracajúci sa z diskotéky.

Polícia obvinila z pokusu o ublíženie na zdraví a výtržníctva celkove troch mužov a dve ženy vo veku od 16 do 44 rokov. Okolnosti prípadu sa ďalej prešetrujú, rasový motív útoku doteraz nebol preukázaný, uviedol pre denník Právo hovorca teplickej polície Daniel Vítek.

Mimochodom, k incidentu došlo priamo pred sídlom mestskej polície, v ktorom ho v priamom prenose sledoval strážnik bez toho, aby zasiahol. To ho stálo v uplynulých dňoch už pracovné miesto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies