VIDEO Kaufland spúšťa unikátny projekt: Bude predávať potraviny od regionálnych výrobcov

NETKY.SK • 27 Január 2017, 11:08 • 2 min
VIDEO Kaufland spúšťa unikátny projekt: Bude predávať potraviny od regionálnych výrobcov

BRATISLAVA – V predajniach Kaufland nájdu zákazníci po novom v rôznych regiónoch potraviny, ktoré pochádzajú priamo od výrobcov z danej oblasti. Ide o nový projekt spoločnosti Kaufland, ktorý má podporiť regionálnych výrobcov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Obchodná stratégia spoločnosti Kaufland je zameraná najmä na kontrolovanú kvalitu a čerstvosť potravín, výhodné ceny ponúkaných výrobkov ako aj široký sortiment. Aktuálne sa však zameriava aj na zvýšenie podpory regionálnych výrobcov a dodávateľov. Cieľom najnovšej iniciatívy spoločnosti je, aby sa jej produktové portfólio spestrilo ešte väčším výberom rýdzeho a poctivého slovenského potravinárskeho remesla.

 

Ambiciózny projekt, ktorý je zameraný na rozvoj spolupráce pri predaji regionálnych výrobkov sa spustil  18. januára. Slovensko je rozmanitá krajina, ktorej každý kút ponúka príležitosť objaviť niečo neobvyklé a výnimočné. „Zákazníkom Kauflandu chceme ponúknuť čerstvosť a kvalitu pochádzajúcu priamo z ich regiónu, od lokálnych výrobcov, ktorí sa opierajú o osvedčené receptúry a výrobné postupy. Chceme dať príležitosť producentom regionálneho významu, ktorí dokážu obohatiť našu ponuku produktov typickými výrobkami vo svojom domovskom regióne,“ informoval o vzniku iniciatívy Martin Gärtner, hovorca spoločnosti Kaufland Slovenská republika v.o.s.  

 

V praxi to pre zákazníkov spoločnosti Kaufland bude znamenať, že v rámci svojho regiónu si budú môcť vybrať z ešte väčšej ponuky produktov, ktorá bude obsahovať lokálnych výrobcov. „Záleží nám na tom, aby v ponuke nachádzali aj dobre známe a obľúbené výrobky s regionálnou pečaťou. Aj takýmto prístupom deklarujeme, že pre slovenských výrobcov a dodávateľov sme a chceme byť aj naďalej silným a strategickým partnerom,“ dodáva Richard Bendík, riaditeľ nákupu spoločnosti Kaufland v.o.s.

 

Ak regionálni výrobcovia nemajú kapacity na veľkovýrobu, spoločnosť Kaufland bude aj napriek tomu s nimi spolupracovať. „Výrobky týchto producentov budeme ponúkať napríklad iba cez víkend. Pôjde o potraviny, ktoré zákazníci nezoženú nikde inde,“ povedal Bendík pre netky.sk.

 

 

 

O tom, že regionálne výrobky sú medzi zákazníkmi spoločnosti obľúbené niet pochýb. Dôkazom je fakt, že s ich výrobcami spolupracuje Kaufland dlhodobo a má záujem o ďalší rozvoj obchodných vzťahov. Niektorí z regionálnych dodávateľov, aj vďaka stabilnej spolupráci s Kauflandom uskutočnili potrebné investície, vďaka ktorým zvýšili svoje výrobné kapacity a stali sa tak významnými výrobcami s celoslovenskou pôsobnosťou. Od jedného dodávateľa sa napríklad zvýšil objem dodaných šalátový uhoriek z 13 tisíc kusov v roku 2011 na takmer 2,5 milióna kusov v roku 2015. Viac informácií pre výrobcov, ako sa zapojiť do tejto iniciatívy je k dispozícii v aktuálnych reklamných novinách Kaufland a na stránke www.kaufland.sk .

 

Spoločnosť Kaufland

Spoločnosť  Kaufland patrí k lídrom medzi obchodnými reťazcami a v súčasnosti prevádzkuje viac ako 1 150 samoobslužných obchodných domov v Nemecku, Českej republike, Poľsku, Chorvátsku, Rumunsku, Bulharsku a na Slovensku. Obchodné domy  Kaufland ponúkajú veľa rôznych značkových produktov, atraktívne privátne značky a širokú škálu regionálnych produktov. Spoločenská zodpovednosť a ochranu životného prostredia je neoddeliteľnou súčasťou korporátnej politiky Kauflandu.

 

Kaufland je hlavným partnerom výstavy Danubius Gastro

V areáli bratislavskej Incheby sa vo štvrtok začala dvojica výstav zameraná na gastronómiu - Danubius Gastro, ktorá priáša prezentáciu najnovších gastronomických trendov, potravín, kávy a vína z celého sveta, ukážky kuchárskych, pekárskych a cukrárskych zručností profesionálov i amatérov, ponuku vybavenia do gastronomických prevádzok a zariadení do reštaurácií a hotelov. Zúčastňuje sa na ňom vyše 390 vystavovateľov z 9 krajín.

 

img

 

Veľtrh sa za 24 rokov fungovania vyprofiloval na rozhodujúce podujatie vo svojom segmente nielen v domácom prostredí, ale aj v stredoeurópskom regióne. Návštevníci z radu odborníkov na veľtrhu nájdu profesionálne riešenia pre oblasť hotelov, reštaurácií, penziónov, kaviarní a vendingu, pričom nechýbajú moderné technológie pre potravinársky priemysel. Širokej verejnosti ponúka Danubius Gastro možnosť spoznať nové potraviny, kombinácie chutí a kulinárske postupy. Hlavným partnerom Danubius Gastro je rovnako ako počas predchádzajúcich dvoch ročníkov spoločnosť Kaufland Slovensko.

 

img

 

Prezentáciu technológií a potravinárskych výrobkov doplní atraktívny sprievodný program, v ktorom sú obsiahnuté všetky oblasti gastronómie. Tradície budú zastúpené prostredníctvom 11. ročníka súťaže O najlepší bratislavský rožok, ktorú pripravili Cech pekárov a cukrárov regiónu západného Slovenska a Rada pekárov Slovenska. rôznych kútov sveta.

 

img

 

Oba veľtrhy sú otvorené od 26. do 29. januára




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies