VIDEO Kapela ZZ Top zahrá v júli v Plzni

NETKY.SK • 9 December 2016, 15:11 • 2 min
VIDEO Kapela ZZ Top zahrá v júli v Plzni

BRATISLAVA - Americká rocková kapela ZZ Top vystúpi 19. júla v Plzni. Skupina sa v rámci koncertnej šnúry The Tonnage Tour: Metric Edition predstaví v aréne Home Monitoring. Trio z Texasu sa okrem toho počas júla zastaví napríklad aj vo Francúzsku, Nemecku, Írsku a Anglicku. Kapela o tom informovala dnes prostredníctvom oficiálnej webstránky www.zztop.com, kde tiež uviedla, že plánuje pridať aj ďalšie koncerty.

slovakia

left justify in out

ZZ Top vznikli v roku 1969 v texaskom Houstone a najväčšiu slávu zažívali v 80. rokoch, keď vydali úspešné albumy Eliminator (1983) a Afterburner (1985) obsahujúce hity ako Legs, Gimme All Your Lovin, Sleeping Bag alebo Rough Boy. V súčasnosti majú na konte pätnásť štúdioviek, pričom tú zatiaľ poslednú s názvom La Futura vydali v roku 2012.

 

V roku 2004 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Hudobná televízna stanica VH1 ich zas zaradila do prvej päťdesiatky najlepších hardrockových interpretov. Zostavu kapely tvoria Billy Gibbons (gitara, spev), Dusty Hill (basgitara, spev) a Frank Beard (bicie).
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona